Whistleblowerordning

I januar 2021 trådte Erhvervsakademi Aarhus’ lovpligtige whistleblowerordning i kraft.

Formålet med whistleblowerordningen er at stille en særlig og uafhængig kanal til rådighed, hvor ansatte anonymt kan indberette ulovlige eller kritisable forhold.

Målet er at få kendskab til og tage hånd om eventuelle forhold, som Erhvervsakademi Aarhus ellers ikke ville få kendskab til via andre kanaler samt sikre, at de modtagne oplysninger bliver anvendt til forbedring, forebyggelse og afværgelse af fejl og ulovligheder på Erhvervsakademi Aarhus.

Whistleblowerordningen kan bruges af alle ansatte på Erhvervsakademi Aarhus. 

Personer, der ikke er ansat på Erhvervsakademi Aarhus, men som ønsker at indberette et forhold, kan i stedet henvende sig til den eksterne whistleblowerordning under Datatilsynet via dette link Whistleblowerordningen i Datatilsynet. 

Erhvervsakademi Aarhus offentliggør en gang årligt oplysninger om omfanget og temaer for henvendelser til whistleblowerordningen på vores hjemmeside.

Vi skal bl.a. oplyse om antallet af modtagne indberetninger og status for opfølgning på indberetningerne, herunder:

  • Hvor mange indberetninger der er realitetsbehandlet.
  • Hvor mange indberetninger der er afvist eller afsluttet.
  • Hvor mange indberetninger der har givet anledning til politianmeldelse.

I forbindelse med offentliggørelsen skal der være en beskrivelse af de overordnede temaer for de indberetninger, der er modtaget og fulgt op på i perioden.

År

Modtagne indberetninger / Indberetninger, der er realitetsbehandlet

2021

0 / 0

2022

0 / 0

2023

0 / 0

År

Afviste indberetninger / Indberetninger, der medførte politianmeldelse

2021

0 / 0

2022

0 / 0

2023

0 / 0

Røgfrit akademi

Erhvervsakademi Aarhus har indført et rygeforbud på hele akademiets fællesområder både indendørs og udendørs. Der er også røgfrit på alle fortove, p-huse og p-pladser rundt om akademiets bygninger.