Rebecca har fået øjnene op for kemiske processer
25-årige Rebecca Engblad Greve ventede til sidste øjeblik med at søge ind på studiet.
"Jeg har en kæmpe interesse for bagværk og madlavning i det hele taget, så jeg må sige, at en uddannelse inden for fødevareproduktion lød som lige noget for mig. Men jeg måtte altså overveje det en ekstra gang," siger Rebecca og uddyber:
"Kemi sagde mig ikke så meget i gymnasiet. Jeg havde også et job, som jeg var glad for, så jeg spurgte mig selv, om jeg virkelig var klar til at være på SU igen."
I dag er jobbet sagt op, og Rebecca er studerende på professionsbacheloruddannelsen i fødevareteknologi og applikation.
"Det har jeg ikke fortrudt," siger hun med begejstring i stemmen.
Hvor bliver brødet mest tørt?
Selv om kemi ganske vist fylder en hel del på studiet, bliver det hele tiden sat i relation til fødevarer.
"Lige nu undersøger vi fx tre brød, vi har bagt, som vi har opbevaret på tre forskellige måder for at finde frem til forskellen i tørhed, smag og farve," forklarer Rebecca.
"Og fordi kemidelen hele tiden bliver sat i relation til virkeligheden, er det let at se, hvad det skal bruges til," tilføjer hun.
Hun har også ros til underviserne for at være gode til at hjælpe, når der er noget, man ikke lige er så stærk i.
Før studiestart deltog hun i et 14 dages grundlæggende kursus i kemi på Erhvervsakademi Aarhus. Det har også hjulpet hende med at blive helt klar til strabadserne.
Drømmer om en fremtid i det søde køkken
Rebecca har ét råd til andre, der overvejer at søge ind på uddannelsen.
"Lad ikke din bekymring over sværhedsgraden påvirke dit valg. Spring ud i det. Efter at jeg har fået en dybere forståelse for kemiske processer, har jeg fået øjnene op for, hvor spændende det faktisk også er," siger hun.
Efter endt uddannelse drømmer hun om at komme til at arbejde som produktudvikler inden for det søde køkken og være med til at finde på nye velsmagende kager og desserter.