Tag ansvar for fremtidens it-sikkerhed. Cybersikkerhed topper listen over de mest efterspurgte it-kompetencer. Nu kan du på 3½ år blive den efterspurgte specialist, som kan tackle fremtidens cybertrusler og beskytte kritisk infrastruktur. Start din karriere på helt ny uddannelse i Aarhus.
Behovet for specialister inden for cyber- og informationssikkerhed vokser markant – både i danske virksomheder og internationalt.
Med denne nye 3½-årige professionsbachelor i cybersikkerhed kan du blive den efterspurgte ekspert, erhvervslivet er klar til at ansætte.
På uddannelsen får du netop den kombination af teknisk viden og ekspertise og praktisk hands-on erfaring med de nyeste sikkerhedsværktøjer og -teknologier, som gør, at du kan gå direkte ind i dit første job og tackle fremtidens cybertrusler fra dag ét.
Få praktisk erfaring med cybersikkerhed og forståelse for organisation og kommunikation
Digitale trusler udvikler sig konstant og bliver hele tiden mere sofistikerede. På uddannelsen får du derfor helt afgørende praktiske færdigheder inden for cybersikkerhed, kompetencer til kritisk og innovativ tænkning og forståelse for virksomheder, governance og samarbejde.
Du får solid teknisk viden og hands-on færdigheder med fx sikkerhedsværktøjer, netværkssikkerhed, kryptering, brugerrettigheder og sikkerhedsstyring.
Du bliver trænet i at tænke kritisk og kreativt under pres, hvilket er afgørende i det hurtigt skiftende cybersikkerhedslandskab. Samtidig lærer du at se fremad og udvikle de løsninger, som skal forhindre fremtidens cyberangreb.
Virksomhedsforståelse, kommunikation og samarbejde er helt centrale kompetencer for en it-sikkerhedsekspert. Du lærer at formidle komplekse tekniske koncepter til ikke-teknikere, samarbejde på tværs af forskellige fagområder og teams og kommunikere til organisationen om it-sikkerhedsspørgsmål. Med de evner på rygraden kan du lykkes med at implementere cybersikkerhedsløsninger, -politikker og -praksisser effektivt på tværs af alle niveauer af en organisation eller nation.
Beskyt infrastruktur, systemer og data – og tænk nyt om fremtidens cybersikkerhedsløsninger
Som professionsbachelor i cybersikkerhed hjælper du virksomheder og organisationer med at identificere sårbarheder, implementere robuste sikkerhedsforanstaltninger og reagere effektivt på cybertrusler.
Med uddannelsen i bagagen kan du gå forrest med at:
- beskytte kritisk infrastruktur, offentlige systemer og private data mod avancerede cybertrusler
- bidrage til innovation og udvikling af cybersikkerhedsløsninger, der kan eksporteres globalt
- styrke Danmarks position som en førende nation inden for cybersikkerhed og digitale løsninger
Du bliver den, der kan forudse og imødegå fremtidige cybertrusler, før de bliver kritiske. Du kan analysere komplekse situationer, identificere mønstre i cyberangreb, iværksætte en koordineret indsats og udvikle innovative løsninger på nye sikkerhedsudfordringer.
Andre har også set på
Udforsk uddannelser, som ligner denne.
Uddannelsen
Uddannelsen tager 3½ år og består af 7 semestre.
Fagene på uddannelsen ligger inden for følgende områder:
- Arkitektur, netværk, drift og systemsikkerhed (50 ECTS)
- Virksomhed, kommunikation, governance, research og metode (30 ECTS)
- Programmering, automatisering, datasikkerhed og softwaresikkerhed (30 ECTS)
- Valgfag (50 ECTS)
På 3½ år opbygger du med uddannelsen solide færdigheder inden for:
- Fortrolighed (sikre at data kun er tilgængelige for autoriserede personer)
- Integritet (beskytte data mod uautoriserede ændringer)
- Tilgængelighed (sikre at data og systemer er tilgængelige, når de er nødvendige)
Få overblik fag på hvert semester
Du kan vælge at afslutte uddannelsen efter 2 år og få en erhvervsakademiuddannelse som cybersikkerhedstekniker.
Sådan er undervisningen og hverdagen på studiet
På Erhvervsakademi Aarhus vil du opleve et stærkt it-fagligt studiemiljø.
Undervisningen foregår på hold med ca. 40 studerende.
Hos os skal undervisningen give mening. Det sker ved at den faglige og teoretiske viden bringes i spil i praktiske problemstillinger. Du kommer både til at opleve oplæg fra underviserne, projektarbejde omkring cases og gruppearbejde med dine medstuderende. Hos os bliver du dygtigere sammen med dine medstuderende og i tæt dialog med dine undervisere.
Vores erfaring er, at du lærer mest, når du deltager aktivt i undervisningen via projektarbejde, casestudier og løsning af udfordringer fra konkrete virksomheder. Vi inviterer virksomheder på besøg hos os - og du vil også opleve at komme ud på virksomhedsbesøg.
Vi støtter dig i at blive en professionel studerende, der kan planlægge og styre dine studieaktiviteter på egen hånd. Så får du et højt studieudbytte, et godt studieliv og solide personlige egenskaber, der kan sikre dig et job som nyuddannet.
Du kan tage til udlandet på studieophold, sommerskole eller praktikophold i løbet af din uddannelse.
Ansøg om optagelse
Her finder du informationer om, hvordan du søger ind på professionsbacheloruddannelsen i cybersikkerhed på Erhvervsakademi Aarhus.
Adgangskrav
Sådan søger du
Vil du starte i august? Så søger du ind på uddannelsen via optagelse.dk. Du kan søge fra 1. februar.
Hvis du vil starte på uddannelsen i januar, skal du søge ind via nemStudie. Du kan søge fra 15. september.
Orienter dig i ansøgningsfrister, dato for studiestart og øvrige regler for optag nedenfor.
Praktik
På 6. semester skal du i praktik i en virksomhed.
I din praktik afprøver du dine nye færdigheder i en virksomhed og får indsigt i fremtidige arbejdsopgaver og karrieremuligheder. Du får koblet din teoretiske viden med praktisk erfaring og styrker samtidig dit CV.
I praktikken afprøver du et arbejdsområde, og det målretter din uddannelse i forhold til dine karriereplaner. Som en del af praktikken skriver du et projekt med udgangspunkt i en problemstilling fra virksomheden. Her får du mulighed for at specialisere dig inden for netop dine interesser.
Praktikken er en obligatorisk del af uddannelsen, og det er dit ansvar at finde en praktikvirksomhed. Som hjælp stiller vi en lang række værktøjer og kontakter til rådighed, fx via vores karrierecenter.
Samarbejde med mange virksomheder
Erhvervsakademi Aarhus har et tæt samarbejde med en lang række private og offentlige virksomheder. Kontakten til erhvervslivet skaber praksisnær undervisning – til glæde for både studerende, uddannelsen og virksomhederne.
Du oplever først og fremmest samarbejdet med erhvervslivet i forbindelse med projektarbejde og praktik. Vi inviterer også gæsteundervisere indenfor, der bidrager med deres erfaring og det sidste nye fra erhvervslivet. Til eksamen benytter vi også gerne censorer fra erhvervslivet.
Karriere
Behovet for sikkerhedskyndige it-specialister er større end nogensinde.
Som professionsbachelor i cybersikkerhed bliver du derfor en eftertragtet medarbejder på tværs af virksomheder, organisationer og brancher – både i Danmark og internationalt. Du bliver den, der tager ansvar for at beskytte kritisk infrastruktur, statslige systemer og sensitive data mod avancerede cyberangreb.
Du kan fx få job som:
- It-sikkerhedsanalytiker
- It-sikkerhedsarkitekt
- Udvikler med speciale i it-sikkerhed
- It-administrator med speciale i it-sikkerhed
- Medarbejder i SAC, SOC eller SecOp-teams
Tag mere uddannelse
En uddannelse fra et erhvervsakademi er en dynamisk vej til en længere videregående uddannelse. En professionsbacheloruddannelse er på samme niveau som en bacheloruddannelse. En del af vores dimittender bliver optaget på relevante kandidat- eller masteruddannelse i Danmark eller i udlandet. Vær opmærksom på, at du måske skal tage suppleringsfag for at opfylde adgangskravene, og at der kan være begrænsede antal studiepladser på de enkelte uddannelser.
Du kan fx undersøge mulighederne for en masteruddannelse hos It-vest
Vil du vide mere?
Hvis du ønsker at videreuddanne dig, skal du søge vejledning hos den uddannelsesinstitution, du ønsker at blive optaget på.
Du er også velkommen til at kontakte studie- og karrierevejledningen for yderligere information om karriere og videreuddannelse.
Studieliv på Sønderhøj
Højt fagligt niveau, inspirerende indretning, kvalificeret vejledning og et levende studiemiljø med sociale aktiviteter kendetegner det studieliv, du vil opleve på Erhvervsakademi Aarhus.
Vores tre bygninger på Sønderhøj ligger lige ved Viby station – kun 5 min. i tog eller letbane fra Aarhus H. Her er langt de fleste af vores 5.400 studerende og 28 uddannelser samlet.
Sønderhøj 30 er vores hovedbygning med kantine, bibliotek og studievejledning. Sønderhøj 7G og 11 er helt nye uddannelseshuse, indviet i hhv. 2018 og 2024. De tre bygninger ligger lige ved siden af hinanden.
Studietilfredshed
Hvert andet år gennemfører vi – i samarbejde med ministeriet og i lighed med de øvrige danske uddannelsesinstitutioner – en undersøgelse af studietilfredsheden blandt vores studerende og nyuddannede. Undersøgelsen hedder ”Danmarks Studieundersøgelse”.
Se de seneste resultater fra ”Danmarks Studieundersøgelse” på Erhvervsakademi Aarhus her
Sammenlign videregående uddannelser
På Uddannelseszoom kan du sammenligne resultaterne fra ”Danmarks Studieundersøgelse” på tværs af alle videregående uddannelser i Danmark. Du kan bl.a. sammenligne nyuddannedes lønniveau og se, hvordan de fik deres første job.
Underviserevaluering
Hvert forår gennemfører vi en underviserevaluering, hvor vores studerende vurderer den undervisning, de modtager.