Styrk dine kompetencer inden for natur, miljø og klima.
1½-årig professionsbacheloruddannelse, som bygger oven på jordbrugsteknolog- eller miljøteknologuddannelsen. Uddannelsen er den direkte vej til videreuddannelse og flere jobmuligheder.
Du styrker dine kompetencer inden for natur- og miljøområdet og bliver bedre rustet til at analysere, planlægge, udvikle og kommunikere. Du får viden og værktøjer, så du bliver i stand til at løse komplekse problemstillinger på højt niveau i projektledelses, salgs-, rådgivnings- eller forvaltningsstillinger.
Med en opdateret bred og dybere teoretisk viden bliver du en medarbejder, der kan matche fermtidens udfordringer inden for vigtige områder som fx bæredygtighed og klimaforandringer.
Uddannelsens officielle navn er: Professionsbachelor i jordbrug. På uddannelsen her i Aarhus tilbyder vi studieretningen 'natur og miljø'.
Vi tilbyder studieretningen 'natur og miljø'
Med studieretningen 'natur og miljø' får du viden og erhvervsspecialiserede kompetencer målrettet dit kommende job.
Du kan i høj grad tone din uddannelse i den retning, du ønsker, bl.a. med valg af projektopgaver, praktikvirksomhed og bachelorprojekt.
Arbejd med relevante, komplekse problemstillinger
Med en professionsbachelor sikres du en større og dybere grundviden, som du kan anvende i dit job efter uddannelsen. Du bliver bedre til igen og igen at søge ny viden og derved bidrage til værdiskabelsen i virksomheder og samfund.
Andre har også set på
Udforsk uddannelser, som ligner denne.
Uddannelsen
Uddannelsen består af tre semestre af hver 20 ugers varighed.
1. og 2. semester: Grundlæggende viden og studieretningsfag
Du har både virksomhedsrettede fag og specifikke natur- og miljørelaterede fag.
Med de virksomhedsrettede fag får du grundlæggende viden inden for bl.a. skriftlig fremstilling, metode, kommunikation, projektledelse, salg, forretningsudvikling mv.
De natur- og miljøspecifikke fag ruster dig til mødet med de store muligheder og udfordringer, samfundet står over for i forhold til natur, miljø og klima.
Der er undervisning i 15-16 uger og eksamensperiode de resterende 4-5 uger. I eksamensperioden arbejder du med de fagområder, som interesserer dig. Du skriver typisk et projekt, eller tager en anden form for eksamen. Undervisningen lærer dig at kombinere viden med praksis. Den afsluttende eksamen tager udgangspunkt i semestrets fag, men du vælger selv dit fokus.
3. semester: Praktik og bachelorprojekt
Du skal i praktik i en selvvalgt virksomhed. I forbindelse med din praktik skriver du et bachelorprojekt med udgangspunkt i en problemstilling fra virksomheden. Dit afsluttende semester giver dig brugbar erhvervsindsigt og mulighed for yderligere specialisering inden for lige netop dine interesser.
Du kan tage til udlandet på studie- eller praktikophold (et helt semester, svarende til 30 ECTS) i løbet af din uddannelse.
Ansøg om optagelse
Her finder du informationer om, hvordan du søger ind på professionsbachelor i jordbrug, studieretningen natur og miljø, på Erhvervsakademi Aarhus.
Adgangskrav
For at blive optaget på uddannelsen skal du have en af følgende uddannelser:
- Jordbrugsteknolog
- Miljøteknolog
Se hvilke vurderingskriterier, vi behandler ansøgninger ud fra
Kontakt studievejledningen på vejledning@eaaa.dk eller telefon 7228 6020 for at høre om dine muligheder og eventuelle krav om supplering, hvis du har en anden uddannelsesmæssig baggrund.
Sådan søger du
Du søger på nemStudie
Uddannelsens officielle navn er: Professionsbachelor i jordbrug. Du skal ikke vælge studieretning ved ansøgning.
Du kan søge fra 1. februar. Der er studiestart i august.
Praktik
På 3. semester skal du i praktik i en virksomhed.
I din praktik afprøver du dine nye færdigheder i en virksomhed og får indsigt i fremtidige arbejdsopgaver og karrieremuligheder. Du får koblet din teoretiske viden med praktisk erfaring og styrker samtidig dit CV.
I praktikken afprøver du et arbejdsområde og målretter din uddannelse i forhold til dine karriereplaner. Som en del af praktikken skriver du et projekt med udgangspunkt i en problemstilling fra virksomheden. Her får du mulighed for at specialisere dig inden for netop dine interesser.
Praktikken er en obligatorisk del af uddannelsen, og det er dit ansvar at finde en praktikvirksomhed. Som hjælp stiller vi en lang række værktøjer og kontakter til rådighed, fx via vores karrierecenter.
Eksempler på praktikvirksomheder
Din praktik kan foregå i en virksomhed i Danmark eller i udlandet. Her kan du se eksempler på praktikvirksomheder:
- Naturstyrelsen
- Niras
- Syddjurs kommune
- Odder Forsyningsselskab – Vandværk
- GartneriRådgivningen A/S
- Fødevarestyrelsen
- HedeDanmark
- Danmarks Naturfredningsforening
- Velas
- GEO
- Rambøll
- Økologisk Landsforening
- Dansk Miljørådgivning
Samarbejde med mange virksomheder
Erhvervsakademi Aarhus har et tæt samarbejde med en lang række private og offentlige virksomheder. Kontakten til erhvervslivet skaber praksisnær undervisning – til glæde for både studerende, uddannelsen og virksomhederne.
Du oplever først og fremmest samarbejdet med erhvervslivet i forbindelse med projektarbejde og praktik. Vi inviterer også gæsteundervisere indenfor, der bidrager med deres erfaring og det sidste nye fra erhvervslivet. Til eksamen benytter vi også gerne censorer fra erhvervslivet.
Info om praktik
Se evalueringer og info til virksomheder om praktik
Karriere
Som professionsbachelor får du god kontakt til det arbejdsmarked, du bliver en del af, når du er færdiguddannet. Kontakt til virksomheder og erhvervsrelaterede problemstillinger giver dig en fornemmelse for, hvad erhvervslivet har brug for, og hvad du selv kan bidrage med.
Med en professionsbachelor i jordbrug får du en større grundviden inden for fx kemi og stofomsætning. Du bliver bedre til igen og igen at søge ny viden, når det kræves, og du bliver den medarbejder, som kan sikre udvikling og fremdrift i en virksomhed, som arbejder med komplekse problemstillinger.
Mød Anna og hør om hendes job i den rådgivende ingeniørvirksomhed WSP (tidligere Orbicon)
Her får du job
Som professionsbachelor i jordbrug bliver du en kompetent sparringspartner. Dine opgaver bliver fx rådgivning, forvaltning, planlægning og ledelse. Du kan arbejde på mange forskellige niveauer i såvel danske som internationale virksomheder.
Mulighederne afhænger af dit talent og dine ambitioner. Du kan fx finde job inden for:
- rådgivende ingeniørvirksomheder med fokus på vand, forurening mv.
- rådgivning og salg - inden for næsten hele det grønne område
- forsøgs- og forskningsvirksomheder
- undervisning
- forvaltning i offentlige virksomheder
Læs videre på kandidatniveau
En uddannelse fra et erhvervsakademi er en dynamisk vej til en længere videregående uddannelse. En professionsbacheloruddannelse er på samme niveau som en bacheloruddannelse. En del af vores dimittender bliver optaget på relevante kandidat- eller masteruddannelse i Danmark eller i udlandet. Vær opmærksom på, at du måske skal tage suppleringsfag for at opfylde adgangskravene, og at der kan være begrænsede antal studiepladser på de enkelte uddannelser.
Vil du vide mere?
Hvis du ønsker at videreuddanne dig, skal du søge vejledning hos den uddannelsesinstitution, du ønsker at blive optaget på.
Du er også velkommen til at kontakte studie- og karrierevejledningen for yderligere information om karriere og videreuddannelse.
Studieliv på Sønderhøj
Højt fagligt niveau, inspirerende indretning, kvalificeret vejledning og et levende studiemiljø med sociale aktiviteter kendetegner det studieliv, du vil opleve på Erhvervsakademi Aarhus.
Vores tre bygninger på Sønderhøj ligger lige ved Viby station – kun 5 min. i tog eller letbane fra Aarhus H. Her er langt de fleste af vores 5.400 studerende og 28 uddannelser samlet.
Sønderhøj 30 er vores hovedbygning med kantine, bibliotek og studievejledning. Sønderhøj 7G og 11 er helt nye uddannelseshuse, indviet i hhv. 2018 og 2024. De tre bygninger ligger lige ved siden af hinanden.
Studietilfredshed
Hvert andet år gennemfører vi – i samarbejde med ministeriet og i lighed med de øvrige danske uddannelsesinstitutioner – en undersøgelse af studietilfredsheden blandt vores studerende og nyuddannede. Undersøgelsen hedder ”Danmarks Studieundersøgelse”.
Se de seneste resultater fra ”Danmarks Studieundersøgelse” på Erhvervsakademi Aarhus her
Sammenlign videregående uddannelser
På Uddannelseszoom kan du sammenligne resultaterne fra ”Danmarks Studieundersøgelse” på tværs af alle videregående uddannelser i Danmark. Du kan bl.a. sammenligne nyuddannedes lønniveau og se, hvordan de fik deres første job.
Underviserevaluering
Hvert forår gennemfører vi en underviserevaluering, hvor vores studerende vurderer den undervisning, de modtager.