It-teknolog

Niveau

Erhvervsakademiuddannelse

ECTS

120

Varighed

2 år

Studiestart

August + Januar

Søg ind nu
It Teknolog

2-årig videregående uddannelse inden for netværksteknologi og indlejrede systemer som fx Internet of Things (IoT).

Brænder du for at arbejde med computere, server- og netværksteknologi eller elektronik? Har du lyst til at følge med i udviklingen og håndtere den nyeste sensorteknologi, mikrocontrollere og cloud-services. Så er uddannelsen til it-teknolog noget for dig.

Som it-teknolog får du styr på at programmere på forskellige niveauer fra mikrocontrollere over almindelige administrative programmer (fx Python) til automatisering af processer (Scripting/ML).

På uddannelsen får du netværks- og server-kompetencer, så du kan opbygge en infrastruktur, som opfylder virksomhedens behov for it-sikkerhed. Og du lære at opbygge og rådgive andre om IoT-løsninger.

Du skal specialisere dig inden for enten netværk, servere og it-sikkerhed eller indlejrede systemer (fx IoT). 

Mød 2 studerende, der fortæller om uddannelsen

Besøg os til u-days i februar 2025

Vi slår dørene op for dig i 3 dage. Hør om vores uddannelser og oplev studiemiljøet - og mød studerende, undervisere og studievejledere.

Se hele programmet her

Find løsninger på komplekse teknologiske problemstillinger

Uddannelsen til it-teknolog kræver, at du tør tænke kreativt og kan byde ind med nye ideer. Du lærer at arbejde struktureret og sammen med andre, når der skal findes løsninger på de komplekse teknologiske problemstillinger, I skal løse i studiegruppen eller for virksomheder på uddannelsen.

Gennem hele uddannelsen vil du opleve projektarbejde - og sammen med det obligatoriske praktikophold træner det dig i den arbejdsform, du vil møde i dit førte job. 

Hør studerende og underviser fortælle om uddannelsen

Få job med komplekse netværksløsninger

En it-teknolog opfylder erhvervslivets behov for en tekniker, der kan arbejde praktisk ud fra et teoretisk grundlag. Du kan deltage i projekter, der analyserer, udvikler og tilpasser komplekse netværksløsninger til kundens behov. 

Andre har også set på

Udforsk uddannelser, som ligner denne.

Cybersikkerhed
Professionsbacheloruddannelse

Cybersikkerhed

Bliv efterspurgt specialist i it-sikkerhed. Få teknisk viden og praktisk erfaring, så du kan tackle fremtidens cybertrusler. Helt ny uddannelse i Aarhus.

Cybersikkerhed
Automationsteknolog
Erhvervsakademiuddannelse

Automationsteknolog

Bliv specialist i programmering af robotter, servo- og PLC-systemer og gør karriere inden for udvikling, drift og optimering af automatiske anlæg.

Automationsteknolog
Datamatiker
Erhvervsakademiuddannelse

Datamatiker

Få bred viden om systemudvikling og programmering - og bliv klædt på til job med udvikling, implementering og drift af it-systemer.

Datamatiker
Produktionsteknolog
Erhvervsakademiuddannelse

Produktionsteknolog

Arbejd med udvikling og optimering af produktionsprocesser og bliv brobygger mellem virksomhedens udviklings- og produktionsafdeling.

Produktionsteknolog

Få hjælp til at vælge den rigtige videregående uddannelse

Vi hjælper dig, når du skal vælge uddannelse. Du kan få 1-1 vejledning eller deltage i fx infomøder eller studiepraktik.

Se muligheder her

Uddannelsen

Herunder kan du se fagene på uddannelsen.

Projektarbejde og undervisning på mindre hold

Undervisningsformen og det faglige niveau er tilrettelagt, så alle kan være med – uanset om du har en gymnasial eller en faglig uddannelse.

Den grundlæggende studieform er projektarbejde, som styrker helheden mellem de faglige emner og gør, at du bliver fortrolig med den arbejdsform, som du kommer til at møde i virksomheder. På hvert semester arbejder du med flere projekter. Rammerne for projekterne er givet, men du har selv indflydelse på det konkrete projekt. Du arbejder i en projektgruppe og har en projektvejleder. Derudover får du vejledning og teoretisk undervisning med opgaver og øvelser.

Se video fra et projekt, hvor studerende konstruerede robotbiler og udfordrede hinanden til dyst.

Uddannelsen tilrettelægges, så den er fleksibel i forhold til dig som studerende – det gælder både det faglige indhold og undervisningsformen. Undervisningen foregår på mindre hold, hvor der løbende er evalueringer og personlige samtaler mellem studerende og undervisere. Det sikrer, at du får det maksimale ud af uddannelsen, og at vi kan tage hensyn til dine ønsker.

Der er adgang til afdelingen hele døgnet, så du kan komme og bruge udstyret, når det passer dig.

Du kan tage til udlandet på studieophold, sommerskole eller praktikophold i løbet af din uddannelse.

Samarbejde med erhvervslivet

Samarbejdet med erhvervslivet sker først og fremmest i forbindelse med projekterne, hvor du ofte vil komme til at arbejde med reelle cases fra virksomheder. Derudover inviterer vi løbende gæsteundervisere, der fortæller om de sidste nye trends og teknologier.

I praktikken er du tilknyttet en virksomhed, hvor du arbejder med de problemstillinger, du finder relevante. Praktikforløbet varer 10 uger og er ofte udgangspunkt for dit afgangsprojekt.

Kristina Og Cæcilie Kombinerer Hardcore It Kompetencer Med Girlpower

Kristina og Cæcilie vil have indflydelse på fremtidens teknologi

"It handler ikke kun om tal og koder. Det er også et kreativt fag, hvor man skaber noget, som gør en forskel for andre mennesker."

Mød de 2 studerende her

Studieordning

Find den her

Få fat i en studie- og karrierevejleder

Mail: vejledning@eaaa.dk
Telefon: 7228 6020

Se åbningstider her

Ansøg om optagelse

Her finder du informationer om, hvordan du søger ind på it-teknologuddannelsen på Erhvervsakademi Aarhus.

Adgangskrav

Sådan søger du

Du søger ind på uddannelsen via optagelse.dk. Du kan søge fra 1. februar. Der er studiestart i august.

Hvis du vil starte på uddannelsen i januar, skal du søge ind via nemStudie. Du kan søge fra 15. september.

Orienter dig i ansøgningsfrister, dato for studiestart og øvrige regler for optag nedenfor.

Få hjælp til din ansøgning

Find alt det, du skal vide, inden du søger ind på en videregående uddannelse.

Få hjælp her

Praktik

På 4. semester skal du i praktik i en virksomhed.

I din praktik afprøver du dine nye færdigheder i en virksomhed og får indsigt i fremtidige arbejdsopgaver og karrieremuligheder. Du får koblet din teoretiske viden med praktisk erfaring og styrker samtidig dit CV.

I praktikken afprøver du et arbejdsområde og målretter din uddannelse i forhold til dine karriereplaner. Praktikken er din mulighed for at specialisere dig inden for netop dine interesser.

Praktikken er en obligatorisk del af uddannelsen, og det er dit ansvar at finde en praktikvirksomhed. Som hjælp stiller vi en lang række værktøjer og kontakter til rådighed, fx via vores karrierecenter.

Praktikant Byggede It System Til Aarhusiansk Fødevarevirksomhed

Ahmet byggede nyt, sikkert it-system til fødevarevirksomhed

"Jeg blev betroet et kæmpe ansvar," siger Ahmet om sit praktikophold i Megafood

Mød Ahmet her

Eksempler på praktikvirksomheder

Din praktik kan foregå i en virksomhed i Danmark eller i udlandet. Her kan du se eksempler på praktikvirksomheder - både for elektronik- og netværkslinjen:

Samarbejde med mange virksomheder

Erhvervsakademi Aarhus har et tæt samarbejde med en lang række private og offentlige virksomheder. Kontakten til erhvervslivet skaber praksisnær undervisning – til glæde for både studerende, uddannelsen og virksomhederne.

Du oplever først og fremmest samarbejdet med erhvervslivet i forbindelse med projektarbejde og praktik. Vi inviterer også gæsteundervisere indenfor, der bidrager med deres erfaring og det sidste nye fra erhvervslivet. Til eksamen benytter vi også gerne censorer fra erhvervslivet.

Info om praktik

Se evalueringer og info til virksomheder om praktik

Praktik

Praktik

Vi undersøger løbende, om praktikken lever op til de studerende og virksomhedernes forventninger.

Praktik
Få en praktikant

Få en praktikant

Annoncér på vores jobportal og få fingre i en af de 5000 studerende, der hvert år skal i praktik.

Få en praktikant

Karriere

It-teknologuddannelsen opfylder erhvervslivets behov for en tekniker, der kan arbejde praktisk ud fra et teoretisk grundlag.

Du kan fx få en stilling som:

  • elektronikudvikler
  • IoT-udvikler
  • embedded software-udvikler
  • it-konsulent
  • netværkskonsulent
  • systemadministrator

Tag mere uddannelse

En erhvervsakademiuddannelse er en dynamisk vej til en længere videregående uddannelse.

Du kan fx bygge videre på din erhvervsakademiuddannelse og blive professionsbachelor på 1½ år. På Erhvervsakademi Aarhus har du følgende muligheder:

Vil du vide mere?

Hvis du ønsker at videreuddanne dig, skal du søge vejledning hos den uddannelsesinstitution, du ønsker at blive optaget på.

Du er også velkommen til at kontakte studie- og karrierevejledningen for yderligere information om karriere og videreuddannelse.

Så mange får job

Se alle beskæftigelsestal for dimittender fra en uddannelse på Erhvervsakademi Aarhus her.

Dyk ned i tallene

Studieliv på Sønderhøj

Højt fagligt niveau, inspirerende indretning, kvalificeret vejledning og et levende studiemiljø med sociale aktiviteter kendetegner det studieliv, du vil opleve på Erhvervsakademi Aarhus.

Vores tre bygninger på Sønderhøj ligger lige ved Viby station – kun 5 min. i tog eller letbane fra Aarhus H. Her er langt de fleste af vores 5.400 studerende og 28 uddannelser samlet. 

Sønderhøj 30 er vores hovedbygning med kantine, bibliotek og studievejledning. Sønderhøj 7G og 11 er helt nye uddannelseshuse, indviet i hhv. 2018 og 2024. De tre bygninger ligger lige ved siden af hinanden.

Studietilfredshed

Hvert andet år gennemfører vi – i samarbejde med ministeriet og i lighed med de øvrige danske uddannelsesinstitutioner – en undersøgelse af studietilfredsheden blandt vores studerende og nyuddannede. Undersøgelsen hedder ”Danmarks Studieundersøgelse”.

Se de seneste resultater fra ”Danmarks Studieundersøgelse” på Erhvervsakademi Aarhus her

Sammenlign videregående uddannelser

Uddannelseszoom kan du sammenligne resultaterne fra ”Danmarks Studieundersøgelse” på tværs af alle videregående uddannelser i Danmark. Du kan bl.a. sammenligne nyuddannedes lønniveau og se, hvordan de fik deres første job.

Underviserevaluering

Hvert forår gennemfører vi en underviserevaluering, hvor vores studerende vurderer den undervisning, de modtager.

Se de seneste resultater fra underviserevalueringen her

Kontakt

Uddannelsen foregår på Erhvervsakademi Aarhus, Sønderhøj 30, 8260 Viby J.

Find vej til os

Få fat i en studie- og karrierevejleder

Mail: vejledning@eaaa.dk
Telefon: 7228 6020

Se åbningstider her

Har du spørgsmål om SU og SPS?

Så få svar hos vores SU- og SPS-vejledere.

Se åbningstider og kontaktinfo her