2-årig uddannelse rettet mod job i den finansielle sektor.
Vil du være bankrådgiver? Ejendomsmægler eller -administrator? Revisor? Økonomisk medarbejder i en større erhvervsvirksomhed? Eller ønsker du at arbejde i et forsikringsselskab?
Så er finansøkonomuddannelsen noget for dig.
Det gælder også, hvis du senere - når din karriere er kommet godt i gang - får lyst til at tage en diplomuddannelse i økonomi og regnskab eller fx HD 2. del, mens du arbejder. Finansøkonom er nemlig indgangen til mange spændende retninger inden for den finansielle sektor.
Besøg os til u-days i februar 2025
Vi slår dørene op for dig i 3 dage. Hør om vores uddannelser og oplev studiemiljøet - og mød studerende, undervisere og studievejledere.
Se hele programmet herFå bred viden om finansielle emner
Uddannelsen til finansøkonom giver dig en bred viden om finansiering, kapitalanvendelse, privatøkonomi, forsikring, revision, ejendomshandel og ejendomsadministration, og du kan efterfølgende søge job i såvel den private som den offentlige sektor.
Som studerende lærer du bl.a. at rådgive og kommunikere med forskellige kundegrupper, at analysere og opstille budgetter og at forstå virksomhedens samspil med omverdenen. Du får også forståelse for samfundsøkonomi, erhvervsøkonomi og statistik.
Jeg synes, det er super godt, at vi har klasseundervisning i stedet for forelæsninger, og at vi har mulighed for at fange underviseren efter undervisningen, hvis vi har spørgsmål. Jeg glæder mig til praktikken, hvor man kan få en fod indenfor i den branche, man vil ud og have et job i efter uddannelsen.
— Morten, studerende på finansøkonomuddannelsen
Tæt samarbejde med erhvervslivet
Vi har et tæt samarbejde med bl.a. banker, ejendomsmæglerkæder, ejendomsadministratorer, revisorer og private virksomheder. Det betyder, at du i den daglige undervisning møder gæsteundervisere fra erhvervslivet som supplement til dine faste undervisere. Det er i den samme type virksomhed, du finder din praktikplads og derefter dit første job.
Andre har også set på
Udforsk uddannelser, som ligner denne.
Få hjælp til at vælge den rigtige videregående uddannelse
Vi hjælper dig, når du skal vælge uddannelse. Du kan få 1-1 vejledning eller deltage i fx infomøder eller studiepraktik.
Se muligheder herUddannelsen
Finansøkonomuddannelsen består af fire semestre. På 1.-3. semester har du en række obligatoriske fag, mens du på 4. semester har mulighed for at specialisere dig. Her kan du tone din uddannelse efter dine interesser og karriereplaner med et praktikophold i en selvvalgt virksomhed og et afsluttende eksamensprojekt.
På hvert af de tre første semestre er der en række obligatoriske opgaver, der skal løses og godkendes, for at du kan anses som studieaktiv. De obligatoriske opgaver er tilrettelagt både som individuelle opgaver og gruppeopgaver.
Specialiser dig med valg af branche, valgfag, praktik og det afsluttende eksamensprojekt
Sådan er undervisningen og hverdagen på studiet
Hos os er du ikke bare et nummer i række. Du vil opleve, at din underviser faktisk kender dig. Undervisningen foregår på mindre hold (ca. 35 studerende), og du bliver dygtigere sammen med dine medstuderende og i tæt dialog med dine undervisere.
Undervisningen består både af oplæg fra underviserne, dialoger i klassen, projektarbejde med cases fra erhvervslivet, gruppearbejde med dine medstuderende, virksomhedsbesøg og foredrag med gæster udefra.
Du lærer mest, når du deltager aktivt i undervisningen. Derfor skal du være indstillet på at være en aktiv medspiller – både i undervisningen og i gruppearbejdet. Så opnår du både faglige kompetencer og kompetencer inden for samarbejde og personlig gennemslagskraft.
Dine undervisere har solid erfaring inden for det økonomiske felt – og du får en god teoretisk ballast. Men vi lægger særlig vægt på, at undervisningen er praksisnær og 'hands on' – og du bliver dygtig til at anvende din nye viden til at løse konkrete problemstillinger.
Du skal i praktik i en virksomhed, du selv vælger. Praktikken giver dig mulighed for at tone din uddannelse – og blive klædt godt på til dit første job, som du kan få efter 2 års uddannelse.
Hos os er der højt til loftet, rart at være og plads til forskellighed. Dit hold
er dit faste fællesskab på uddannelsen. Men i kantineområdet, i fredagsbaren eller til fælles padelturneringer er der god mulighed for at lære andre studerende at kende.
Du kan tage til udlandet på sommerskole eller praktikophold i løbet af din uddannelse.
Hvis du har brug for råd og vejledning under din uddannelse, så er din underviser eller vores studievejledere altid klar til en snak. Hvis du har brug for særlig støtte, så står vores SPS-team klar til at hjælpe dig.
Studieordning
Find den herFå fat i en studie- og karrierevejleder
Mail: vejledning@eaaa.dk
Telefon: 7228 6020
Ansøg om optagelse
Her finder du informationer om, hvordan du søger ind på uddannelsen til finansøkonom på Erhvervsakademi Aarhus.
Adgangskrav
Sådan søger du
Du søger ind på uddannelsen via optagelse.dk. Du kan søge fra 1. februar. Der er studiestart i august.
Orienter dig i ansøgningsfrister, dato for studiestart og øvrige regler for optag nedenfor.
Få hjælp til din ansøgning
Find alt det, du skal vide, inden du søger ind på en videregående uddannelse.
Få hjælp herPraktik
På 4. semester skal du i praktik i en virksomhed.
I din praktik afprøver du dine nye færdigheder i en rigtig virksomhed og får indsigt i fremtidige arbejdsopgaver og karrieremuligheder. Du får koblet din teoretiske viden med praktisk erfaring og styrker samtidig dit CV.
I praktikken afprøver du et arbejdsområde og målretter din uddannelse i forhold til dine karriereplaner.
Som en del af praktikken skriver du et projekt med udgangspunkt i en problemstilling fra virksomheden. Her får du mulighed for at specialisere dig inden for netop dine interesser.
Praktikken er en obligatorisk del af uddannelsen, og det er dit ansvar at finde en praktikvirksomhed.
Som hjælp stiller vi en lang række værktøjer og kontakter til rådighed, fx via vores karrierecenter.
Eksempler på praktikvirksomheder
Din praktik kan både ligge i en virksomhed i Danmark eller i udlandet. Herunder ser du eksempler på en række virksomheder, hvor finansøkonomer typisk er i praktik:
- BDO Danmark
- Danske Bank
- DEAS
- Jyske Bank
- Nordea
- Sparekassen Kronjylland
- Nybolig
- Danbolig
- home
- Aros Revision
- Redmark Revision
- Topdanmark
- Newsec
Samarbejde med mange virksomheder
Erhvervsakademi Aarhus har et tæt samarbejde med en lang række private og offentlige virksomheder. Kontakten til erhvervslivet skaber praksisnær undervisning – til glæde for både studerende, uddannelsen og virksomhederne.
Du oplever først og fremmest samarbejdet med erhvervslivet i forbindelse med projektarbejde og praktik. Vi inviterer også gæsteundervisere indenfor, der bidrager med deres erfaring og det sidste nye fra erhvervslivet. Til eksamen bruger vi også gerne censorer fra erhvervslivet.
Info om praktik
Se evalueringer og info til virksomheder om praktik
Karriere
Som finansøkonom vil du typisk få job som:
- Kunderådgiver
- Erhvervsrådgiver
- Bankrådgiver
- Ejendomsmægler
- Ejendomsadministrator
- Økonomikonsulent
- Regnskabsmedarbejder
- Forsikringsrådgiver
- Boligrådgiver
- Realkreditmedarbejder
- Revisorassistent.
Hvis du gerne vil have et job i en økonomiafdeling eller en revisionsvirksomhed, så anbefaler vi, at du starter på uddannelsen til financial controller
Tag mere uddannelse
En erhvervsakademiuddannelse er en dynamisk vej til en længere videregående uddannelse. Se dine muligheder her:
Professionsbacheloruddannelse
Byg videre på din finansøkonomuddannelse og bliv professionsbachelor på 1½-2½ år. På Erhvervsakademi Aarhus har du følgende muligheder:
- Finansbachelor (2½ år)
- Professionsbachelor i innovation og entrepreneurship (1½ år)
Diplomuddannelse og HD 2. del
En diplomuddannelse giver dig kompetencer svarende til en bacheloruddannelse. Du uddanner dig på deltid - mens du er i job. Du skal have 2 års erhvervserfaring for at blive optaget på en diplomuddannelse.
- Diplomuddannelse i fx økonomi og regnskab eller vurdering og ejendomsinvestering - se mere på eaaa.dk/diplom
- HD 2. del
HA
Hvis du ønsker at videreuddanne dig med en 3-årig bachelor i erhvervsøkonomi (HA), skal du søge ind via optagelse.dk. Du skal opfylde adgangskravene til uddannelsen. Når du er optaget, kan du få foretaget en meritvurdering af fagene fra din finansøkonomuddannelse.
Læs mere om HA på Aarhus Universitet
Vil du vide mere?
Hvis du ønsker at videreuddanne dig, skal du søge vejledning hos den uddannelsesinstitution, du ønsker at blive optaget på.
Du er også velkommen til at kontakte studie- og karrierevejledningen for yderligere information om karriere og videreuddannelse.
Så mange får job
Se alle beskæftigelsestal for dimittender fra en uddannelse på Erhvervsakademi Aarhus her.
Dyk ned i talleneStudieliv på Sønderhøj
Højt fagligt niveau, inspirerende indretning, kvalificeret vejledning og et levende studiemiljø med sociale aktiviteter kendetegner det studieliv, du vil opleve på Erhvervsakademi Aarhus.
Vores tre bygninger på Sønderhøj ligger lige ved Viby station – kun 5 min. i tog eller letbane fra Aarhus H. Her er langt de fleste af vores 5.400 studerende og 28 uddannelser samlet.
Sønderhøj 30 er vores hovedbygning med kantine, bibliotek og studievejledning. Sønderhøj 7G og 11 er helt nye uddannelseshuse, indviet i hhv. 2018 og 2024. De tre bygninger ligger lige ved siden af hinanden.
Studietilfredshed
Hvert andet år gennemfører vi – i samarbejde med ministeriet og i lighed med de øvrige danske uddannelsesinstitutioner – en undersøgelse af studietilfredsheden blandt vores studerende og nyuddannede. Undersøgelsen hedder ”Danmarks Studieundersøgelse”.
Se de seneste resultater fra ”Danmarks Studieundersøgelse” på Erhvervsakademi Aarhus her
Sammenlign videregående uddannelser
På Uddannelseszoom kan du sammenligne resultaterne fra ”Danmarks Studieundersøgelse” på tværs af alle videregående uddannelser i Danmark. Du kan bl.a. sammenligne nyuddannedes lønniveau og se, hvordan de fik deres første job.
Underviserevaluering
Hvert forår gennemfører vi en underviserevaluering, hvor vores studerende vurderer den undervisning, de modtager.
Få fat i en studie- og karrierevejleder
Mail: vejledning@eaaa.dk
Telefon: 7228 6020
Har du spørgsmål om SU og SPS?
Så få svar hos vores SU- og SPS-vejledere.
Se åbningstider og kontaktinfo her