2-årig videregående uddannelse for dig, der vil skabe multimedieproduktioner og digitale brugergrænseflader og brugeroplevelser i fx apps, på websites, i spil, på sociale medier, på touchscreens, i 3D-oplevelser og i AR/VR.
Vil du arbejde med udvikling og implementering af digitale brugeroplevelser, digitalt design og programmering? Og vil du være fortrolig med AI-værktøjer i en professionel sammenhæng? Så skal du være multimediedesigner.
Som multimediedesigner bliver du den, som designer og programmerer de digitale brugergrænseflader i forskellige medier og løsninger, du kender fra din hverdag.
Er du særligt interesseret i spil? Så vælg specialet ’Game developer’ og arbejd med spil fra dag 1 på uddannelsen.
Få efterspurgte digitale kompetencer
Multimediedesigneruddannelsen er en it-uddannelse for dig, der vil arbejde med design, udvikling og optimering af webløsninger. Du får viden og færdigheder inden for user interface design (UI), user experience design (UX), digitalt indhold, programmering, data, SEO og forretningsforståelse. På uddannelsen arbejder du med løsninger til e-handel, B2B, sociale medier og meget andet. Vi har fokus på bæredygtighed i løsningerne - ligesom du lærer at arbejde professionelt med AI-værktøjer.
Du får et højt fagligt niveau og fingrene i det praktiske arbejde med skitser, design, programmering, implementering og tests.
Som multimediedesigner ser du på hele samspillet mellem brugeren, det visuelle og programmeringen. Dit fokus bliver at skabe og optimere digitale løsninger, der giver brugeren en bedre oplevelse – fx ved at køre hurtigere, udnytte relevante teknologier, inddrage brugeren eller være tilpasset til brugerens behov og arbejdsgange.
Hør studerende fortælle om dagligdagen på uddannelsen
Bliv klar til job i it- og mediebranchen
Som multimediedesigner får du mange jobmuligheder inden for it- og medieområdet. Du bliver klædt på til job som fx UX designer, frontendudvikler, digital designer, content manager eller social media specialist.
I løbet af uddannelsen kommer du bl.a. til at arbejde med:
- Design af indhold til webshops, sociale medier, apps og websites
- Design af interfaces – med fokus på brugeroplevelse, bæredygtighed og etik
- Konstruktion af brugergrænseflader – både ved hjælp af AI og programmering
- Re-design af indhold med udgangspunkt i virksomhedens designguide
- Programmering af avancerede løsninger til webshops, webapplikationer og interfaces
- Brugerundersøgelser og -tests
Vælg dit speciale
Du skal vælge speciale fra begyndelsen af uddannelsen.
Der er 3 specialiseringsmuligheder på multimediedesigneruddannelsen, som hver især har en særlig vinkel på digitale brugeroplevelser og brugergrænseflader. Vælg et speciale og læs om dets opbygning, faglighed og jobmuligheder.
Læs om de 3 specialer
Få styr på indhold på specialet og på, hvordan du søger ind.
Andre har også set på
Udforsk uddannelser, som ligner denne.
Uddannelsen
Den 2-årige uddannelse til multimediedesigner består af 4 semestre.
På 1. semester, som er fælles, lærer du det grundlæggende håndværk og bliver trænet i at designe og programmere websites, der lever op til brugernes krav og ønsker.
På 2. semester vælger du at specialisere dig i enten Interaction design (hvor du lærer at skabe velfungerende interaktioner) eller Experience Design (hvor du lærer at skabe fængende digitale oplevelser).
Er du særligt interesseret i spil? Så vælg specialet ’Game developer’ og arbejd med spil fra dag 1 på uddannelsen.
Læs mere om fagene og indholdet på uddannelsen pr. semester
Læs om de 2 retninger
Praktik og afsluttende eksamensprojekt
På 4. semester skal du i praktik i en virksomhed – i Danmark eller i udlandet. Her kan du give din uddannelse en unik profil ved at fordybe dig i emner, som du er særligt interesseret i.
Efter praktikken skal du skrive et afsluttende eksamensprojekt, som oftest udarbejdes i samarbejde med en virksomhed i Danmark eller i udlandet.
Krav til computer
Du skal selv medbringe en bærbar computer, der er egnet til multimedieproduktion. Din computer skal være kraftig nok til at kunne køre Adobe-pakken, navnlig After Effects, Photoshop og Illustrator.
Du får mere information om krav til computer, når du bliver optaget på uddannelsen.
Få internationale kompetencer
Vil du have hele uddannelsen på engelsk? Så skal du vælge den engelsksprogede multimediedesigner-uddannelse, Multimedia Design
Du kan også tage til udlandet på studieophold, sommerskole eller praktikophold i løbet af din uddannelse.
Jeg valgte at uddanne mig til multimediedesigner, fordi jeg mener, at behovet for at markedsføre sig online stiger i takt med den teknologiske udvikling. Jeg har en stor interesse for den visuelle markedsføring og den effekt, den har på brugeren. Mine ambitioner er at blive projektleder i eksempelvis reklamebranchen.
Tina, studerende på uddannelsen til multimediedesigner
Undervisning tæt på praksis
Uddannelsen veksler mellem klasseundervisning, opgaveløsning, cases, workshops og ikke mindst projektarbejde. Hvert semester krydrer vi undervisningen med flere inspirerende oplæg og foredrag med repræsentanter fra erhvervslivet og forskningsinstitutioner.
Som multimediedesignstuderende kommer du til at arbejde med planlægning, styring og gennemførelse af digitale projekter. Du lærer at anvende kommunikationsteorier, fortælleteknikker og kommunikative virkemidler, du får praktisk erfaring med programmering og du udvikler din evne til at konceptudvikle og designe.
Højt teoretisk niveau og 'hands on'
Vi vægter et teoretisk højt niveau, samtidig med, at vi arbejder efter princippet 'hands on'. Det er vigtigt at sidde med fingrene på blyanten eller tastaturet og prøve sig frem.
Gruppearbejde og undervisning
Som multimediedesigner kommer du til at samarbejde med kolleger og samarbejdspartnere med vidt forskellige fagkompetencer. Meget af undervisningen foregår derfor i grupper. Det skaber et dynamisk miljø, hvor muligheden for at lære af hinanden er optimal.
Uddannelsen veksler mellem klasseundervisning, opgaveløsning, cases, workshops og ikke mindst projektarbejde. Hvert semester krydrer vi undervisningen med flere inspirerende oplæg og foredrag med repræsentanter fra erhvervslivet og forskningsinstitutioner.
Klar til job om to år
Du skal indstille dig på lange arbejdsdage, engagerede undervisere, spændende gruppeprojekter, selvstudium foran computeren, hjælpsomme medstuderende og inspirerende undervisning. Vi lover dig to dynamiske år, hvor du udvikler dig selv, din viden og dine evner inden for alle aspekter af det digitale univers.
Ansøg om optagelse
Her finder du informationer om, hvordan du søger ind på multimediedesigneruddannelsen på Erhvervsakademi Aarhus.
Adgangskrav
Sådan søger du
Du søger ind på uddannelsen via optagelse.dk. Du kan søge fra 1. februar. Der er studiestart i august.
Hvis du vil starte på uddannelsen i januar, skal du søge ind via nemStudie. Du kan søge fra 15. september.
Hvis du ønsker specialet ’Game developer’ (kun ved studiestart i august), så skal du først vælge det, når du får tilbudt din studieplads på uddannelsen 28. juli.
Hvis du ønsker den engelsksprogede linje (kun ved studiestart i august), så skal du vælge den som uddannelse på optagelse.dk.
Orienter dig i ansøgningsfrister, dato for studiestart og øvrige regler for optag nedenfor.
Praktik
På 4. semester skal du i praktik i en virksomhed
I din praktik afprøver du dine nye færdigheder i en virksomhed og får indsigt i fremtidige arbejdsopgaver og karrieremuligheder. Du får koblet din teoretiske viden med praktisk erfaring og styrker samtidig dit CV.
I praktikken afprøver du et arbejdsområde og målretter din uddannelse i forhold til dine karriereplaner. Som en del af praktikken skriver du et projekt med udgangspunkt i en problemstilling fra virksomheden. Her får du mulighed for at specialisere dig inden for netop dine interesser.
Praktikken er en obligatorisk del af uddannelsen, og det er dit ansvar at finde en praktikvirksomhed. Som hjælp stiller vi en lang række værktøjer og kontakter til rådighed, fx via vores karrierecenter.
Frederik fortæller om sin praktik i Danske Bank
Eksempler på praktikvirksomheder
Din praktik kan foregå i en virksomhed i Danmark eller i udlandet. Her kan du se eksempler på praktikvirksomheder:
- Brand By Hand
- SearchMind
- Novicell
- Aveo
- Bestseller
- Boligportal
- Knowit
- Generaxion
- Grundfos
- Dentsu
- TrueStory
- Salling Group
- Admill
Samarbejde med mange virksomheder
Erhvervsakademi Aarhus har et tæt samarbejde med en lang række private og offentlige virksomheder. Kontakten til erhvervslivet skaber praksisnær undervisning – til glæde for både studerende, uddannelsen og virksomhederne.
Du oplever først og fremmest samarbejdet med erhvervslivet i forbindelse med projektarbejde og praktik. Vi inviterer også gæsteundervisere indenfor, der bidrager med deres erfaring og det sidste nye fra erhvervslivet. Til eksamen benytter vi også gerne censorer fra erhvervslivet.
Info om praktik
Se evalueringer og info til virksomheder om praktik
Karriere
En multimediedesigner arbejder med digitale medier, digitalt design, frontendudvikling og -design. Som multimediedesigner kan du producere indhold, animere grafik og producere video, så et budskab formidles effektivt via digitale medier.
Du er kvalificeret til jobs, hvor du skal planlægge, designe og implementere forskellige typer af multimedieproduktioner. Multimediedesignere ansættes mange steder i erhvervslivet; typisk i små- eller mellemstore virksomheder, fx på digitale bureauer eller i virksomheder, hvor digitale produkter vægtes højt.
Din fremtidige jobtitel kan derfor – afhængig af din profil - være:
- UX designer
- Frontendudvikler
- Digital designer
- E-commerce-udvikler
- Applikationsudvikler
- Webudvikler
- Social media manager / specialist
- Digital konsulent
Tag mere uddannelse
En erhvervsakademiuddannelse er en dynamisk vej til en længere videregående uddannelse. Se dine muligheder her:
Professionsbacheloruddannelse
Byg videre på din erhvervsakademiuddannelse og bliv professionsbachelor på 1½ år. På Erhvervsakademi Aarhus har du følgende muligheder:
- Professionsbachelor i digital konceptudvikling
- Professionsbachelor i innovation og entrepreneurship
- Professionsbachelor i webudvikling
Diplomuddannelse
En diplomuddannelse giver dig kompetencer svarende til en bacheloruddannelse. Du uddanner dig på deltid - mens du er i job. Du skal have 2 års erhvervserfaring for at bliver optaget.
- Diplomuddannelse i fx webudvikling eller digital konceptudvikling - se mere på eaaa.dk/diplom
Vil du vide mere?
Hvis du ønsker at videreuddanne dig, skal du søge vejledning hos den uddannelsesinstitution, du ønsker at blive optaget på.
Du er også velkommen til at kontakte studie- og karrierevejledningen for yderligere information om karriere og videreuddannelse.
Studieliv på Sønderhøj
Højt fagligt niveau, inspirerende indretning, kvalificeret vejledning og et levende studiemiljø med sociale aktiviteter kendetegner det studieliv, du vil opleve på Erhvervsakademi Aarhus.
Vores tre bygninger på Sønderhøj ligger lige ved Viby station – kun 5 min. i tog eller letbane fra Aarhus H. Her er langt de fleste af vores 5.400 studerende og 28 uddannelser samlet.
Sønderhøj 30 er vores hovedbygning med kantine, bibliotek og studievejledning. Sønderhøj 7G og 11 er helt nye uddannelseshuse, indviet i hhv. 2018 og 2024. De tre bygninger ligger lige ved siden af hinanden.
Studietilfredshed
Hvert andet år gennemfører vi – i samarbejde med ministeriet og i lighed med de øvrige danske uddannelsesinstitutioner – en undersøgelse af studietilfredsheden blandt vores studerende og nyuddannede. Undersøgelsen hedder ”Danmarks Studieundersøgelse”.
Se de seneste resultater fra ”Danmarks Studieundersøgelse” på Erhvervsakademi Aarhus her
Sammenlign videregående uddannelser
På Uddannelseszoom kan du sammenligne resultaterne fra ”Danmarks Studieundersøgelse” på tværs af alle videregående uddannelser i Danmark. Du kan bl.a. sammenligne nyuddannedes lønniveau og se, hvordan de fik deres første job.
Underviserevaluering
Hvert forår gennemfører vi en underviserevaluering, hvor vores studerende vurderer den undervisning, de modtager.