Fagligt tema: Fødevareteknologi – vegansk mayonnaise fremstilling og analyse

For elever fra STX, HF og HTX på 2. eller 3. studieår. Kemi på minimum C-niveau.

Praktisk og teoretisk indblik i teknologier anvendt ved fremstilling samt analyse kvalitetsparametre (fx. tekstur, sensorik, pH, wA, syreindhold, mikroskopi).

Målgruppe

Forløbet er for elever fra STX, HF og HTX på 2. eller 3. studieår. Kemi på minimum C-niveau.

Indhold

  • Praktisk og teoretisk indblik fødevarefremstilling
  • Fremstilling af vegansk mayonnaise, analyser på produktet samt databehandling

Organisering og faglighed

Vi har undervisning i ca. 6 lektioner for 10-35 elever – eller andet efter nærmere aftale.

Temaet er relevant i kemi, biologi, bioteknologi, teknologi eller lignende på A eller B-niveau.

Eleverne kommer til at arbejde praktisk i vores proceskøkken, proceshal samt laboratorier.

Eleverne introduceres til Erhvervsakademi Aarhus, hvorefter der vil være fokus på emnet fødevarefremstilling, veganske alternativer samt fødevareanalyser. Der vil være fokus på prøveforbehandling, analyse samt databehandling, og eleverne får resultaterne med hjem.

Tid og sted

Undervisningen afholdes på Erhvervsakademi Aarhus, Sønderhøj 11, 8260 Viby.

I foråret 2025 kan du besøge os på følgende dage:

  • Onsdag 5. februar
  • Fredag 14. marts
  • Tirsdag 8. april

Du skal kontakte os for at booke lektioner.

Kontakt os for at booke et besøg

Ulla Andrup Jensen

Telefon

7228 6463

Stilling

lektor