Studerende Vinder DM I Entreprenørskab Med Robot Til At Forhindre Druknedød

Studerende vinder DM i Entreprenørskab med robot til at forhindre druknedød

Årets Danmarksmestre arbejder ud fra idéen om at redde liv med en højteknologisk løsning. De vil sende en havnerobot efter folk, der falder i havnen.

”Vi var oppe imod nogle teams med stærke produkter og pitches, så der var tæt løb og høj puls,” siger Therese Malthe Ludvigsen, der læser til professionsbachelor i innovation og entrepreneurship.

Sammen med to klassekammerater og fire maskinmesterstuderende fra SIMAC i Svendborg kan Therese Malthe Ludvigsen nu kalde sig Danmarksmester i Entreprenørskab 2024.

Højteknologisk løsning redder menneskeliv i havne

Udover Therese består gruppen Emil Bjørn Bech, Frederik Struwe Bødker, Isaac Linus Obel Christensen, Josefine Vallentin Sørensen, Lasse Frandsen og Marius Bendixen.

Det prisvindende team kalder sig Oculare og har udviklet en havnerobot. Robotten er udstyret med avanceret teknologi som termisk billedbehandling og kunstig intelligens og vil være i stand til identificere og lokalisere personer i vandet og dermed forhindre druknedød.

Mange drukneulykker

På verdensplan dør mere end 230.000 personer årligt i drukneulykker, og det tal vil vi gruppen gerne nedbringe.

Idéen opstod hos nogle af gruppens maskinmesterstuderende under en observationstur på Svendborg Havn.

“Det bedste har været at lytte til juryens feedback,” sagde Therese efter præmieoverrækkelsen.

Opfindsomhed og skarpskårne pitch

Til DM, der er en del af uddannelses- og entreprenørskabsprogrammet Start Up Programme, dystede 19 hold studerende fra de korte og mellemlange videregående uddannelser på opfindsomhed, markedsresearch og skarpskårne pitch.

Erfarne erhvervsledere og iværksættere agerede dommere, så de studerende kunne få konstruktiv feedback på deres idéer og en masse gode råd og vejledning.

Og selvom Festsalen i Nationalmuseet i København - hvor mesterskabet blev afholdt - var fyldt med mange gode idéer, blev det Oculare, der løb med sejren som landets bedste.

Prisvindende teamkonstellation skal nu til EM

De syv prismodtagere drager fordel af holdets tværfaglige kompetencer – ja, faktisk forklarer Therese Malthe Ludvigsen, at teamkonstellationen er opskriften bag holdets succes.

”Har man forskellige kompetencer indenfor forretningsudvikling og teknisk indsigt som vi har, har man et godt team,” siger hun.

Det har tilsyneladende givet pote, for efter tirsdagens arrangement er de gået hjem med i alt 50.000 kr. til videreudvikling af projektet.

Desuden skal de med til Europamesterskabet i entreprenørskab i Sicilien til juli.

Prisregn til studerende fra Erhvervsakademi Aarhus

Udover Oculare vandt yderere tre teams fra Erhvervsakademi Aarhus fire ud af fem kategoripriser.

I kategorien Service Innovation vandt team SmartGraze med en automatisk fodermaskine til heste, som sparer foder og optimerer hestevelfærd.

I kategorien Green Tech vandt team Green Tiles med en flise af genbrugsplast som disrupter cement- og byggeindustrien.

I Grow Up-kategorien vandt team Celzios med en temparaturregulerende jakke.

Pris som årets mest entreprenante uddannelsesinstitution

Udover de fire kategorivindere vandt Erhvervsakademi Aarhus prisen som årets mest entreprenante uddannelsesinstitution. 

Læs: Erhvervsakademi Aarhus er årets mest entreprenante uddannelsesinstitution 

Arrangementets samarbejdspartnere og sponsorer er Dansk Erhverv, Tønder Energi- og Miljøfond, Bristol Myers Squibb, Finans Danmark, Lunar Bank, Chr. Augustinus Fabrikker og EY.