Malene er ny studenterpræst: ’Tal med mig om det, der fylder’
Studerende på Erhvervsakademi Aarhus får deres helt egen studenterpræst.
Bekymringer? Sygdom? Sorg?
Livet kan være både krævende og stressende. Måske har du brug for en at tale med, som ikke lige er din ven, kæreste eller mor?
Hver tirsdag formiddag kan studerende på Erhvervsakademi Aarhus finde sognepræst Malene Vangsøe Bitsch i et særligt indrettet rum (A1.25) på første sal på Sønderhøj 30.
Snak om alt mellem himmel og jord
Malene er sognepræst i Frederikskirken i Skåde Sogn og har flere efteruddannelser i sjælesorgssamtaler.
Hun ser frem til at lægge ører til alt, hvad de studerende måtte have på hjerte.
”Hos mig er der på alle måder rum til at tale om både stort og småt. Ingen går gennem livet uden at møde både op- og nedture. Nogle gange er det bare rart at kunne fortælle om til et menneske, som man ikke er følelsesmæssigt involveret med. Det menneske kan en studenterpræst være for et andet menneske,” siger Malene Vangsøe Bitsch.
Taler med alle uanset trosretning, tro eller ikke-tro
Studenterpræsten har fuld tavshedspligt. Alle studerende uanset studieretning, tro eller ikke-tro kan få en samtale. Man behøver altså ikke være medlem af Folkekirken.
Man kan tale med Malene om det som presser sig på; stres, sygdom, sorg, eksistentielle spørgsmål, familierelationer eller andet.
Gratis
En samtale med studenterpræsten varer ca. en time og det er gratis. Man kan aftale en tid til samtale ved at skrive til Malene på MVB@KM.DK
Ser et behov
Initiativet til ordningen kommer fra kvalitetsafdelingen på Erhvervsakademi Aarhus, der ser et behov.
”Vi kunne se i data, både fra vores spørgeskemaundersøgelser og i vores dispensationsansøgninger, at nogle af vores studerende bliver ramt hårdt af livet, mens de er studerende hos os. Og til dem ønskede vi at finde en måde at hjælpe,” siger kvalitetskonsulent Trine Mørk.
Folkekirke finansierer
Studenterpræsterne har siden 1960’erne gjort en stor forskel for de studerende på primært universiteterne og heldigvis kunne biskop Henrik Wigh Poulsen fra Aarhus Stift også se behovet og bevilligede derfor en studenterpræst til akademiet.
Malenes samtaler er fuldt finansieret af Folkekirken
Folkekirken har cirka 25 studenterpræster tilknyttet landets store uddannelsesinstitutioner.