Landets Første It Arkitekter Klar Til Karriere

Landets første it-arkitekter klar til karriere

15 nyuddannede it-arkitekter er som de første af sin slags klar til at hjælpe virksomheder med at binde it og forretning sammen.

24-årige Sissel Schmidt har som en af de første i landet papir på, at hun kan hjælpe virksomheder med at binde it og forretning sammen. 

”Det er en helt euforisk følelse at være færdig,” siger den nyuddannede it-arkitekt (midten af billedet).
 
Tidligere på måneden dimitterede hun sammen med 14 andre som de første i Danmark med denne nye uddannelsestitel.

Automatisering af  forretningsprocesser

Sit afgangsprojekt lavede Sissel i samarbejde med Bankdata, hvor hun også var i praktik.

”Jeg har afdækket, hvordan man kan automatisere forretningsprocesser omkring dokumentationen af tabeller. Det er lidt svært at forklare,” siger Sissel, der valgte it-arkitektuddannelsen pga. det kreative i faget.

Direkte fra studie til job

Med uddannelsen har Sissel Schmidt både fundet sit ’kald’ og sikret sig et godt job.

”Uddannelsen har for mig været det direkte springbræt ud i erhvervslivet. Jeg valgte uddannelsen bl.a. pga. praktikken, og min praktikplads viste sig også at blive min fremtidige arbejdsplads. Jeg har haft studiejob under hele min studietid og dermed rig mulighed for at anvende de teorier, jeg har lært under studiet, i praksis," siger hun. 

Fik jobtilbud mens hun stadig var studerende

Første juli starter Sissel Schmidt som informationsarkitekt hos Bankdata. Ansættelseskontrakten skrev hun under på et halvt år inden hun dimitterede. 

”Jeg kan mærke, at jeg med denne uddannelse kan tilbyde virksomhederne noget, som de virkelig efterspørger,” siger den nyuddannede it-arkitekt, der ligesom mange af sine meddimittender har sikret sig et job.

Andreas vil arbejde i krydsfeltet mellem kommunikation og it

27-årige Andreas Clemmen Bisgaard er også nyuddannet it-arkitekt og kunne få dage efter sin dimission skrive under på en ansættelseskontrakt som it-arkitekt hos VIA University College.

Her skal han skal udvikle et nyt mailflowsystem til studerende.

”De virksomheder, jeg har talt med under min uddannelse, virker meget interesseret i lige præcis dét vi kan, fx at vi kan arbejde tværfagligt og tale med både programmører og økonomifolk og forstår os på forretningen og it-arkitekturen,” siger Andreas Clemmen Bisgaard

Over halvdelen i job, resten læser videre

Otte af de 15 dimittender har fået job. Fem læser videre. Et tal, der glæder uddannelseschef Gert Simonsen fra Erhvervsakademi Aarhus. 

”For mig at se er dette fremtidens it-uddannelse. Vi rammer virkelig et behov hos erhvervslivet,” konkluderer han. 

Unik profil

Det er næstformand i forbundet af it-professionelle Prosa Curt Kjærsgaard Raavig enig i. 

"Vi og arbejdsmarkedet har glædet os rigtig meget til denne dag, hvor de første nyuddannede it-arkitekter er færdige og klar til job. It-arkitekterne har en helt unik profil til at binde it og forretning sammen og kan forene fag, der taler to helt forskellige sprog," siger han.

226 læser it-arkitektur på Erhvervsakademi Aarhus. På landsplan er tallet 322. Udover Aarhus udbydes uddannelsen i Kolding og København.