Erhvervsakdemi Aarhus Indvier Nyt Campus

Erhvervsakademi Aarhus indvier nyt campus: Her er spildevandsanlæg, ølbryggeri og førsteklasseslaboratorier

Erhvervsakademi Aarhus' nye naturvidenskabelige campus er netop blevet indviet. Uddannelseshuset inspirerer til innovation og topklasse-undervisning for akademiets 200 naturvidenskabelige studerende og til samarbejde med industrien. 

"Tillykke til Aarhus, Danmark og os." 

Fredag den 4. oktober blev Erhvervsakademi Aarhus’ nye, naturvidenskabelige campus på Sønderhøj 11 i Viby J. fejret med en stor reception. 

Den 5.000 kvadratmeter store bygning i fire etager bliver en attraktiv arbejdsplads for 200 naturvidenskabelige studerende fra bl.a. laborantuddannelsen og professionsbachelor i business og vandteknologi.

Kraftcenter for regionens grønne, naturvidenskabelige uddannelser

Huset er designet til tværfaglig, praksisnær fordybelse, der gør det muligt at udvikle topdygtige specialister til bl.a. fødevareindustrien og vandbranchen.

”Det er meget positivt, at alle akademiets 4.800 fultidsstuderende nu er samlet inden for 10 minutters gang. Det bliver et stort løft for os. Samtidig håber vi, at vi med de nye, topmoderne faciliteter vil tiltrække endnu flere studerende til vores naturvidenskabelige uddannelser,” siger rektor Anne Storm Rasmussen.

Rådmand for Magistratsafdelingen for Teknik og Miljø i Aarhus Nicolaj Bang (K) og lokale industrivirksomheder fra bl.a. fødevare- og vandbranchen var blandt de hundrede gæster, der var mødt op for at deltage i den officielle åbningsreception på Sønderhøj 11 i Viby J.

Ølbryggeri og spildevandsanlæg med livlige karper

200 naturvidenskabelige studerende, foruden forskere og erhvervsfolk, får deres daglige gang huset. Det rummer topmoderne laboratoriefaciliteter til praksisnær undervisning i bio- og kemiteknologi, fødevareteknologi og vand- og miljøteknologi.

Der er spildevandsanlæg med karper, proceskøkken, smagslokale og bryggeri til 100 liter øl. Her vil de studerende bl.a. lære om bæredygtig fødevareproduktion og vand- og jordrensning.

Flere studiepladser på uddannelser, der fører til jobs

Erhvervslivet efterspørger i stor stil bio- og laboratorietekniske dimittender fra erhvervsakademierne, og mange kommer i job inden for en måned efter dimission, viser analyse fra Danske Erhvervsakademier

Royal Greenland er en af de virksomheder, der aktivt efterspørger laboranter og professionsbachelorer inden for laboratorie- og fødevareteknologi.

"Vi har med stor succes ansat flere dimittender fra erhvervsakademiet med naturvidenskabelig og laboratorieteknisk baggrund – både som praktikanter og senere i faste stillinger. Vi ser et fortsat behov for at rekruttere endnu flere. Forhåbentlig vil de forbedrede uddannelsesrammer give os endnu bedre muligheder for at tiltrække fremtidig arbejdskraft," siger Niels Bøknæs, projektleder hos Royal Greenland A/S.

Hos KMC i Brande, en af verdens førende producenter af kartoffelbaserede ingredienser, er Senior Application Specialist René Schrøder også begejstret for det nye campus:

"Vi har et ønske om at ansætte flere laboranter og fødevarebachelorer, og vi håber, at de forbedrede uddannelsesfaciliteter vil tiltrække flere studerende."