Emma Og Oknygaard Vinder Landsdækkende Praktikpris

Emma og OKNygaard vinder landsdækkende praktikpris

Emma Katballe har været i praktik som driftslederpraktikant hos OKNygaard i Brabrand, og det viste sig at være et supermatch.

Tre ualmindelige gode praktikophold blev præmieret torsdag til Årets Erhvervsakademipraktik på scenen hos Scandic CPH Strandpark i Kastrup. 

En af priserne, Publikumsprisen, gik til driftslederpraktikant Emma Katballe (til højre) og anlægsgartnervirksomheden OKNygaard i Brabrand. 

"Jeg er så glad for at kunne give OKNygaard dette skulderklap, som de så inderligt fortjener," siger Emma Katballe, der er urban landskabsingeniørstuderende på Erhvervsakademi Aarhus. 

Se video (2:13) fra prisfesten

8.510 praktikophold, 290 indstillinger, otte finalister, tre vindere

Forinden finaledagen havde 290 praktikanter fra landets otte erhvervsakademier indstillet deres praktiksteder til konkurrencen. 

Med afsæt i kriterier som personlig og faglig udvikling og den sociale oplevelse kårede en jury bestående af arbejdsmarkedets parter, repræsentanter fra erhvervslivet og Christiansborg årets tre bedste praktikophold.

Mange gode

Energiteknologstuderende Jonas Tuborg Krøyer (midten) fra KEA - Københavns Erhvervsakademi og service- og ejendomsvirksomheden Jeudan vandt hovedprisen og 10.000 kr. sponsoreret af HK.

”Det var utrolig svært at vælge, for det var otte meget velkvalificerede kandidater. Men denne virksomhed har givet et kæmpe ansvar fra sig og udviklet deres praktikant på fornemmeste vis,” forklarer jurymedlem Rasmus Stoklund, Socialdemokratiets uddannelses- og forskningsordfører.

Specialpris

Ud over ham bestod juryen blandt forbundsformand Jannik Frank Petersen fra Teknisk Landsforbund, Mads Samsing, næstformand i HK, adm. direktør i DEA Stina Vrang Elias og underdirektør i Dansk Industri Signe Tychsen Philip. 

Igen i år skulle juryen også uddele Juryens Specialpris. Det er en pris til praktikvirksomheden, der skiller sig ud fra mængden.

Publikumspris

Juryens Specialpris gik til finansbachelorstuderende Joah Nevado (til venstre) fra Cphbusiness og banken Spar Nord Helsingør. Med prisen fulgte en check på 5.000 kr. sponsoreret af TL.

Derudover skulle prisfestens 143 gæster vælge deres helt egen favorit og finde en vinder til Publikumsprisen, som blev Emma og OKNygaard. Med hæderen fulgte også en check på 5.000 kr. sponsoreret af TL.

En stor anerkendelse af både praktikant og praktiksted

Prisen er et vigtigt skulderklap til erhvervslivet, der modtager de mange studerende.

Praktikken er en hjørnesten på alle erhvervsakademiernes uddannelser, og virksomhederne spiller en vigtig rolle ved at give den studerende et godt og lærerigt praktikophold.

”Det er ægte synergi, hvor 1 + 1 = 3. Der er både den faglige læring, men også læringen om, hvordan man begår man sig på en arbejdsplads og omsætter det, man har lært til noget, så det giver værdi for virksomheden,” siger Stefan Lezuik, sekretariatschef i Danske Erhvervsakademier.

Praktik åbner døren til et job

Inden længe skal flere tusinde studerende på landets erhvervsakademier beslutte sig for, hvor de vil i praktik. Praktik er nemlig obligatorisk på alle erhvervsakademiernes uddannelser. Og det er ikke ligegyldigt, hvilket praktiksted de studerende vælger, for praktikopholdet kan ende med at blive adgangsbilletten til det første job. 

Rigtig mange de mere end 8.500 praktikophold, der hvert år gennemføres på landets erhvervsakademier, fører til en fastansættelse, vurderer Danske Erhvervsakademier. 

Minister roser erhvervsakademierne

Netop det tætte samspil med erhvervslivet er ifølge uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund (M) opskriften på succesfuld uddannelse.

”Erhvervsakademierne har en nøgleopgave i vores uddannelsessystem og er hamrene dygtige til at uddanne dimittender, som går direkte ud efter deres eksamen og gør en forskel ude i virksomhederne,” siger Christina Egelund. 

DE OTTE FINALISTER

•    It-virksomheden Itm8 – indstillet af it-teknolog Nichlas Sprange fra Erhvervsakademi Dania i Randers
•    Ejendoms- og servicevirksomheden Jeudan – indstillet af energiteknolog Jonas Tuborg Krøyer fra KEA - Københavns Erhvervsakademi
•    Anlægsgartnervirksomheden OKNygaard – indstillet af urban landskabsingeniør Emma Katballe fra Erhvervsakademi Aarhus 
•    Service- og forsyningsselskabet Envafors – indstillet af laborant Esra Yeni fra Zealand - Sjællands Erhvervsakademi
•    Banken Spar Nord Helsingør – indstillet af finansbachelor Noah Nevado fra Cphbusiness i København 
•    Fodboldklubben Esbjerg fB – indstillet af multimediedesigner Martin Hamann Nielsen fra Erhvervsakademi SydVest i Esbjerg
•    Ejendomsmægler John Frandsen i Holstebro – indstillet af finansøkonom Karen-Marie Jensen Gramstrup fra Erhvervsakademi MidtVest i Herning
•    Reklamebureauet Superego i Horsens – indstillet af multimediedesigner Emil Bak Roed Mortensen fra IBA Erhvervsakademi Kolding.

OM ERHVERVSAKADEMIERNE

Danmarks 8 erhvervsakademier ligger spredt rundt omkring i 26 byer i hele Danmark og tilbyder korte og mellemlange, videregående uddannelser på mellem 2 og 4 år rettet mod beskæftigelse i det private erhvervsliv. 

Praktik er obligatorisk på alle uddannelser.

Hvert år uddanner erhvervsakademierne mere end 10.000 studerende inden for primært det it-faglige, det merkantile og det tekniske område, men også inden for design, service og iværksætteri. 

En ud af tre studerende, der blev optaget på en erhvervsakademiuddannelse i 2023, startede på en uddannelse indenfor it/STEM-området.