100 Studerende Hacker Sig Til Bedre Medborgerskab

100 studerende hacker sig til bedre borgerskab

100 studerende fra professionsbacheloruddannelserne i webudvikling og digital konceptudvikling udvikler idéer til, hvordan Aarhus kan forbedre den demokratiske debat, udvikle byen og fællesskaber på bibliotekerne.

”Sjovt.”

”Meget fedt.”

Sådan lyder vurderingen fra studerende ovenpå en uges Hackathon arrangeret af Region Midtjyllands digitale innovationshub TechCircle, biblioteker og borgerservice i Aarhus Kommune og Erhvervsakademi Aarhus.

Giver kommunen indsigter og studerende knowhow  

Ifølge rektor Anne Storm Rasmussen er det ren win-win med sådan et Hackathon.

”Vi er glade for, at vi sammen med Aarhus kommune kan stable et forløb på benene, som både taler ind i undervisningen og samtidig bringer virkelighedsnære udfordringer i spil," siger rektor Anne Storm Rasmussen fra Erhvervsakademi Aarhus.

"De studerende får mulighed for at prøve kræfter med noget af det, kommunen bokser med og forhåbentligt får Aarhus Kommune nogle nye indsigter, de kan bruge i det videre arbejde med at udvikle det digitale medborgerskab,” tilføjer hun.

Udfordring haves, løsninger søges

Over fem dage arbejder studerende fra professionsbacheloruddannelserne i digital konceptudvikling og webudvikling med at udvikle ideer og løsninger til at styrke unges lyst til at stille borgerforslag, præge byudviklingen og forlænge det analoge samvær på bibliotekerne.

Læs artikel fra TechCircle: 100 studerende fra Erhvervsakademi Aarhus ’hackede’ sig til bedre digitalt medborgerskab

Jurymedlem: Strøm af talent

Et sigte er at synliggøre talentmasse og forkorte vejen fra studie til job. Derfor bliver de studerendes arbejde bedømt af juryer med repræsentanter fra det private og offentlige erhvervsliv.

”Som jurymedlem er det skønt at se, at talentmassen bliver ved med at strømme ud af erhvervsakademiet, hvorfra vi igennem tiden har ansat en hel del folk,” siger jurymedlem Jens Hofman Hansen fra e-handelshuset Vertica.

Sanselig app engagerer unge i biblo-fællesskaber

Studerende Marie Krüger Frøkiær fra digital konceptudvikling arbejdede med en visuel og sanselig app-løsning til biblioteksevents.

”Det er lige min boldgade," siger Marie Krüger Frøkiær, der fik en pris for sin app.

"Jeg kunne godt tænke mig at arbejde med sådan noget her en dag, hvor man bruger tid på at lave research, som man kan bygge den bedst mulige løsning på,” siger hun.

Læs interview med to Hackathon-vindere Marie og Magnus: Mød to Hackathon-vindere