Studerende Uddannelse Aarhus MDU 01

Students as change agents in grand societal challenges

I innovationsprojektet ’Students as change agents in grand societal challenges’ fokuserer vi på hvordan studerende kan arbejde med autentiske og komplekse udfordringer, de såkaldte ’wicked problems’, i interdisciplinære teams.

Med udgangspunkt i ‘Experts in Teams’ (EIT) metoden og et samarbejde mellem 10 nordiske uddannelsesinstitutioner og 6 kommuner vil projektet designe fælles nordiske uddannelsesaktiviteter, hvor studerende på tværs af landegrænser, fagområder og uddannelsesinstitutioner bidrager til at løse  aktuelle fællesnordiske samfundsudfordringer.

 

Projektets baggrund og formål

De seneste 10 år har ’The Nordic Experts in Teams Network’ gennem netværksmøder og konferencer etableret en arena for gensidig erfarings- og vidensudveksling mellem videregående uddannelsesinstitutioner i Norden.

Formålet med dette projekt er at videreudvikle samarbejdet og designe uddannelsesaktiviteter, der gør at de studerende udvikler deres tværfaglige samarbejdskompetencer samtidig med at de bidrager til løsning af fællesnordiske samfundsudfordringer.

Resultater

Videreudvikling af netværkssamarbejde på tværs af skandinaviske uddannelsesinstitutioner omkring tværfagligt samarbejde som en driver for udvikling.

Løbende opsamling af resultater og systematisk videndeling, der vil inspirere de deltagende institutioner til udvikling af nye fag og aktiviteter, der understøtter samarbejde på tværs af fag og professioner. Desuden vil projektet føre til øget fokus på uddannelse af facilitatorer og involvering af virksomheder, brancheorganisationer og kommuner i konkrete uddannelsesaktiviteter og projekter.

Gennemførsel af aktiviteter hvor studerende mødes på tværs af de deltagende institutioner og arbejder med udfordringer som deltagende kommuner fra de nordiske lande står overfor. Særligt fokus vil være på den demografiske udfordring med en større og større andel af ældre med forskellige hjælpebehov i befolkningen.

Vidensprodukter

Udarbejdelse af præsentationer, abstracts og one-pagers, der skaber et overblik og en referenceramme for anvendelse af de erfaringer og den viden der opsamles i netværket.

Forskningsartikel der vil bidrage med ny viden til fagfeltet. Artiklen præsenteres på ITS21-konference i 2026.

Samarbejde

Projektet gennemføres som et samarbejde mellem 10 videregående uddannelsesinstitutioner (universiteter, professionshøjskoler og erhvervsakademier) fra Norge, Sverige og Danmark.

Derudover deltager 4 norske, 2 svenske og 1 dansk kommune.

Projektperiode

Projektperiode: 08/2024 – 07/2026

Projektleder:

Jesper Klintrup Nielsen

Telefon

7228 6226

Stilling

chefkonsulent

Projektleder:

Mark Hughes

Telefon

7228 6210

Stilling

lektor