Arealanvendelse og det kommunale klimaregnskab
I projektet undersøges hvordan det kommunale klimaregnskab udarbejdes i praksis samt hvordan klimaregnskabet, med fokus på arealanvendelse, implementeres i den kommunale forvaltning.
I forbindelse med de senere års øgede fokus på bæredygtighed, er klimaftryk og klimaregnskab blevet et centralt element i den grønne omstilling. Klimaregnskaber udarbejdes både på nationalt og lokalt plan (f.eks. virksomheder eller kommuner) for at understøtte strategier og indsatser mod drivhusgasudledning.
Spørgsmålet er bare: Hvad bygger sådanne klimaregnskaber på, hvordan udfærdiges de i praksis og hvordan implementeres de i forvaltningen?
Mange af dimittenderne fra jordbrugsteknologuddannelsen finder ansættelse i f.eks. landbrugsrådgivningen eller offentlige administrationer, hvor klimaaftryk er et stort punkt på dagsordenen.
Viden omkring hvordan klimaregnskaber udarbejdes og hvordan der arbejdes med klimaregnskab i forbindelse med arealforvaltning kan derfor styrke kompetencegrundlaget både for dimittender fra jordbrug såvel som det offentlige og private erhvervsliv.
Resultater
Projektet forventes at resultere i en kondensering af den baggrundsinformation der er nødvendigt for at forstå hvordan et kommunalt klimaregnskab udarbejdes.
Derudover søges der at belyse, hvordan klimaregnskabet inddrages i den kommunale forvaltning samt hvordan processen forløber når klimamæssige tiltag effektueres på baggrund af klimaregnskabet.
Samarbejde
Brugen af klimaregnskabet i den kommunale forvaltning vil blive undersøgt i Århus, Silkeborg og Ringkøbing-Skjern kommuner.
Projektperiode
Projektperiode: Januar 2021 - April 2022
Vidensprodukter
Projektperiode og kontaktperson
Projektperiode: Januar 2021 - April 2022
Projektledere: Christian A. N. S. Pinkalski
Bliv inspireret
Dyk ned i vores andre praksisnære projekter og e-bøger.