Bæredygtighed og grøn omstilling er et vilkår, mange danske virksomheder og organisationer skal forholde sig til og et konkurrenceparameter for din organisation.
Hvis du og din organisation har bæredygtighed som ambition, vil udfordringen først og fremmest være at forstå - og senere håndtere - den komplekse omstilling. Her er ledelse afgørende for at lykkes.
Bæredygtighed rejser en række spørgsmål som fx:
Hvad er bæredygtighed egentlig for en størrelse? Hvordan kan vi, som organisation, arbejde med at integrere disse tanker i vores måde at arbejde på? Hvad kræver det helt konkret af os, og hvordan får vi det til at ske?
Det er netop nogle af de spørgsmål, vi vil arbejde med på kurset i 'ledelse og bæredygtighed'.
Det lærer du om
- en historisk introduktion til bæredygtighed og den tredobbelte bundlinje; det grønne, det økonomiske og det sociale
- FN's verdensmål som drivkraft for bæredygtig udvikling
- cirkulære forretningsmodeller som understøtter bæredygtig produktion og udvikling
- ledelse af bæredygtighed – fra vision til konkrete skridt
- metoder til skabelse af retning, engagement og samarbejde om bæredygtig udvikling
- organisationen som del af et økosystem, der skaber bæredygtige løsninger
- hvordan vi får mod og handlekraft til omstillingen – de små eksperimenters kraft
Det kan du, når du er færdig
Du opnår større forståelse for bæredygtighedsbegrebet og skærpet din evne til at identificere de muligheder, dette nye vilkår åbner for.
Du kan således sætte retning for arbejdet med bæredygtighed, engagere organisationen og vurdere, hvordan du kan arbejde henimod mere bæredygtighed og grøn omstilling i din organisation.
Sådan er undervisningen
Undervisningen er baseret på erfaringsbaseret læring, dvs. at din læring sker i et samspil, hvor du får ny viden, fx gennem indlæg og ved at tage stilling, eksperimentere, erfare og reflektere.
Undervisningen tager derfor i høj grad udgangspunkt i, at du også selv er aktiv og bidrager med dine egne cases. Hermed får du mulighed for at afprøve forskellige filosofiske værktøjer og processer.
Eksamen og ECTS-point
Du afslutter faget med en mundtlig eksamen, der tager udgangspunkt i en otte siders refleksionsopgave. Du får en karakter efter 7-trinsskalaen.
’Ledelse og bæredygtighed’ giver 5 ECTS-point.
Tilmeld dig hurtigst muligt
Tilmeldingsfristen er 14 dage før startdato. Hvis tilmeldingsknappen er synlig - også efter fristen - betyder det, at du stadig kan nå at tilmelde dig, fordi vi har ledige pladser. Vi opfordrer dog altid til, at du tilmelder dig i så god tid som muligt for at sikre oprettelse af faget.
Ingen kursusdato fastlagt