Et kursus fra professionsbacheloruddannelsen i laboratorie- og fødevareteknologi
Med kurset bliver du i stand til at indsamle nødvendig viden til opstilling af en forsøgsplan samt hypoteser. Du bliver i stand til at drage konklusioner ud fra resultater, opnået på baggrund af selvstændigt planlagt og udført laboratoriearbejde. Herudover bliver du i stand til relatere viden fra opnåede forsøgsresultater til lignende forsøg.
Undervisningen foregår på engelsk, men prøver og vejledning kan foregå på dansk.
Målgruppe
Kurset er primært målrettet laboranter, procesteknologer eller andre, der gerne vil øge deres kompetencer inden for laboratorie- og fødevareteknologi.
For at tage kurset skal du have en afsluttet uddannelse som laborant, procesteknolog eller tilsvarende.
Derudover kræves kompetencer svarende til kurserne statistisk forsøgsplanlægning og kemisk analyseteknik.
Indhold
Kurset er et valgfrit uddannelseselement, hvor du vælger en undersøgelse, som omfatter én eller flere teknikker (AAS, ICP, HPLC, GC, spektrofotometri, potentiometri). Du skal opstille en problemformulering, med statistisk hypotese og forsøgsplan, som derefter afprøves og dokumenteres.
Om undervisningen
Undervisningen består af en præsentation af indhold og emner, planlægning og udførelse af laboratoriearbejde, efterbehandling af data samt en præsentation for underviseren og de øvrige deltagere. Dertil en opgave som opponent for et anden emne. Vi anbefaler at opgaverne løses i samarbejde med andre, de kan i særlige tilfælde løses individuelt. Emnerne og laboratoriearbejdet bygger på relevante problemstillinger, og vi forudsætter et vist omfang af selvstudie.
Undervisningen foregår i dagtimerne med 35-40 lektioner samt 1-4 dage med praktiske øvelser fordelt over 8-10 uger inkl. eksamen. Derudover skal du afsætte tid til opgaveløsning og gruppearbejde. Undervisningstidspunkter og -omfang varierer fra uge til uge.
Eksamen og ECTS-point
Kurset afsluttes med en mundtlig eksamen. Faget svarer til 5 ECTS-point.
Tag et enkeltstående kursus - eller få en hel uddannelse
'Laboratorieteknologi' er et enkeltfag på overbygningsuddannelsen til professionsbachelor i laboratorie- og fødevareteknologi. Du kan enten tage det som et enkeltstående kursus, eller bruge det som led i en hel professionsbacheloruddannelse i laboratorie- og fødevareteknologi.
Eksempler på litteratur
Tidligere har følgende litteratur været anvendt:
- Hart/Craine/Hart/Hadad: Organic Chemistry, a short course (13. ed., 2012)
- Daniel C. Harris: Quantitative Chemical Analysis (8. ed., 2010)
- N. Miller/J. C. Miller: Statistics and Chemometrics for Analytical Chemistry (6. ed., 2010)
Jeg er helt sikkert blevet klogere. Det har været godt at få teori på det, jeg har arbejdet med i årevis og få et fælles sprog med forskerne på min arbejdsplads
Læs om Iben Steensgaards (seniorlaborant hos IFF) erfaringer med at uddanne sig sideløbende med sit job
Fødevareudviklere får ny viden på Erhvervsakademi Aarhus
Tilmeld dig hurtigst muligt
Tilmeldingsfristen er 14 dage før startdato. Hvis tilmeldingsknappen er synlig - også efter fristen - betyder det, at du stadig kan nå at tilmelde dig, fordi vi har ledige pladser. Vi opfordrer dog altid til, at du tilmelder dig i så god tid som muligt for at sikre oprettelse af kurset.
Ingen kursusdato fastlagt