Et kursus fra professionsbacheloruddannelsen i laboratorie- og fødevareteknologi
Med kurset 'fødevarekvalitet og kvalitetsmålinger' får du viden om fødevarekvalitet som begreb og typer af kvalitet, herunder fysisk/kemisk kvalitet, ernæringsmæssigkvalitet, sensorisk kvalitet, hygiejnisk og holdbarhedsmæssig kvalitet.
Målgruppe
Kurset er primært målrettet laboranter, procesteknologer eller andre, der gerne vil øge deres kompetencer inden for fødevareteknologi.
For at tage kurset skal du have en afsluttet uddannelse som laborant, procesteknolog eller tilsvarende.
Indhold
- metoder til vurdering af fødevarekvalitet, herunder sensoriske bedømmelser, samt kemiske og fysiske analysemetoder
- statistisk evaluering af sensoriske analyser
- ernæringsmæssig evaluering af fødevarer
- planlægge og anvende praktiske analysemetoder til bestemmelse af fødevarekvalitet
Om undervisningen
Undervisningen foregår i en vekselvirkning mellem præsentationer af teoretiske emner, opgaveregning og afprøvning af teorien i praksis. Opgaveregningen er individuel eller i samarbejde med andre. Opgaverne bygger på relevante problemstillinger, og vi forudsætter et vist omfang af selvstudie.
Du følger undervisningen sammen med vores fuldtidsstuderende på professionsbachelor i laboratorie- og fødevareteknologi. Undervisningen foregår på engelsk, men vejledning og prøver kan foregå på dansk.
Hvornår foregår undervisningen?
Undervisningen foregår i dagtimerne med 35-40 lektioner samt 1-4 dage med praktiske øvelser fordelt over 8-10 uger inkl. eksamen. Derudover skal du afsætte tid til opgaveløsning og gruppearbejde. Undervisningstidspunkter og -omfang varierer fra uge til uge.
Eksempler på litteratur
Tidligere har følgende litteratur været anvendt:
- Sensory evaluation a practical handbook (S) by Sarah E. Kemp, Tracey Hollowood and Joanne Hort, Wiley-Blackwell.
Tag et enkeltstående kursus - eller få en hel uddannelse
'Fødevarekvalitet og kvalitetsmålinger' er et enkeltfag på overbygningsuddannelsen til professionsbachelor i laboratorie- og fødevareteknologi. Du kan enten tage det som et enkeltstående kursus, eller bruge det som led i en hel professionsbacheloruddannelse i laboratorie- og fødevareteknologi.
Eksamen og ECTS-point
'Fødevarekvalitet og kvalitetsmålinger' afsluttes med en mundtlig eksamen inden for alle fagets emner. Kurset svarer til 5 ECTS-point.
Jeg er helt sikkert blevet klogere. Det har været godt at få teori på det, jeg har arbejdet med i årevis og få et fælles sprog med forskerne på min arbejdsplads
Læs om Iben Steensgaards (seniorlaborant hos IFF) erfaringer med at uddanne sig sideløbende med sit job
Fødevareudviklere får ny viden på Erhvervsakademi Aarhus
Tilmeld dig hurtigst muligt
Tilmeldingsfristen er 14 dage før startdato. Hvis tilmeldingsknappen er synlig - også efter fristen - betyder det, at du stadig kan nå at tilmelde dig, fordi vi har ledige pladser. Vi opfordrer dog altid til, at du tilmelder dig i så god tid som muligt for at sikre oprettelse af kurset.
Ingen kursusdato fastlagt