Et kursus fra professionsbacheloruddannelsen i laboratorie- og fødevareteknologi
Med kurset bliver du klædt på, så du kan stå for planlægningen af analyse- og forsøgsarbejde.
Målgruppe
Kurset er primært målrettet laboranter, procesteknologer eller andre, der gerne vil øge deres kompetencer inden for laboratorie- og fødevareteknologi.
For at tage kurset skal du have en afsluttet uddannelse som laborant, procesteknolog eller tilsvarende, inklusive grundlæggende statistik.
Indhold
- Grundlæggende statistik på normalfordelte variable
- Statistiske analyser med hovedvægt på opstilling af hypoteser og resultatvurdering
- Opstilling af usikkerhedsbudget efter GUM-metoden
- Forsøgsplanlægning
- Forsøgets faktorer og forstyrrende parametre
- Matematisk model
- Forsøgsplaner – usikkerhed, forsøgsmatrice, estimering af tidsforbrug, klargøring af dokumentation, projektstyring, Gantt-kort og opfølgning
Om undervisningen
Undervisningen foregår i en vekselvirkning mellem præsentationer af teoretiske emner og opgaveregning. Opgaveregningen er individuel eller i samarbejde med andre. Opgaverne bygger på relevante problemstillinger, og vi forudsætter et vist omfang af selvstudie.
Du følger undervisningen sammen med studerende på fuldtidsuddannelsen professionsbachelor i laboratorie- og fødevareteknologi. Undervisningen foregår på engelsk, men prøver og vejledning kan foregå på dansk.
Hvornår foregår undervisningen?
Undervisningen foregår i dagtimerne med 35-40 lektioner fordelt over 8-10 uger inkl. eksamen. Derudover skal du afsætte tid til opgaveløsning og gruppearbejde. Undervisningstidspunkter og -omfang varierer fra uge til uge.
Eksempler på litteratur
Tidligere har følgende litteratur været anvendt:
- Statistics and Chemometrics for Analytical Chemistry, Miller & Miller, 6th edition, Prentice Hall.
- QUAM 2000, EURACHEM/CITAC
- Statistics and Chemometrics for Analytical Chemistry, 7/E, James Miller, Jane C Miller, 2018 Pearson Higher Education, ISBN-13: 9781292186719
Tag et enkeltstående kursus - eller få en hel uddannelse
'Anvendt statistik og planlægning af forsøg' er et enkeltfag på overbygningsuddannelsen til professionsbachelor i laboratorie- og fødevareteknologi. Du kan enten tage det som et enkeltstående kursus, eller bruge det som led i en hel professionsbacheloruddannelse i laboratorie- og fødevareteknologi.
Eksamen og ECTS-point
Kurset afsluttes med en skriftlig eksamen (fire timer) inden for alle fagets emner. Kurset svarer til 5 ECTS-point.
Jeg er helt sikkert blevet klogere. Det har været godt at få teori på det, jeg har arbejdet med i årevis og få et fælles sprog med forskerne på min arbejdsplads
Læs om Iben Steensgaards (seniorlaborant hos IFF) erfaringer med at uddanne sig sideløbende med sit job
Fødevareudviklere får ny viden på Erhvervsakademi Aarhus
Tilmeld dig hurtigst muligt
Tilmeldingsfristen er 14 dage før startdato. Hvis tilmeldingsknappen er synlig - også efter fristen - betyder det, at du stadig kan nå at tilmelde dig, fordi vi har ledige pladser. Vi opfordrer dog altid til, at du tilmelder dig i så god tid som muligt for at sikre oprettelse af kurset.
Ingen kursusdato fastlagt