Et kursus fra professionsbacheloruddannelsen i laboratorie- og fødevareteknologi
Kurset er primært målrettet laboranter, procesteknologer eller andre, der gerne vil øge deres kompetencer inden for laboratorie- og fødevareteknologi.
Målgruppe
For at tage kurset skal du have en afsluttet uddannelse som laborant, procesteknolog eller tilsvarende.
Indhold
- Fremstilling af rekombinant protein
- Teknikker til oprensning af DNA, RNA og protein
- Teknikker til karakterisering af DNA og RNA
- Teknikker til karakterisering af protein
- Detektion på basis af antigen-antistof reaktioner
- DNA-chip teknologien og dens anvendelsesmuligheder
- Anvendelse af molekylærbiologiske metoder til fx screening af sygdomme og indenfor retsgenetikken – muligheder og etiske problemstillinger
Om undervisningen
Undervisningen foregår i en vekselvirkning mellem præsentationer af teoretiske emner og opgaveregning samt planlægning af laboratoriearbejde. Opgaveregningen og planlægningen af laboratoriearbejde er individuel eller i samarbejde med andre. Opgaverne og laboratoriearbejdet bygger på relevante problemstillinger, og vi forudsætter et vist omfang af selvstudie.
Du følger undervisningen sammen med fuldtidsstuderende på professionsbacheloruddannelsen i laboratorie- og fødevareteknologi. Undervisningen foregår på engelsk, men prøver og vejledning kan foregå på dansk.
Hvornår foregår undervisningen?
Undervisningen foregår i dagtimerne sammen med studerende fra vores tilsvarende fuldtidsuddannelse. Undervisningen består af 35-40 lektioner, samt 1-4 dage med praktiske øvelser fordelt over 8-10 uger inkl. eksamen.
Derudover skal du afsætte tid til opgaveløsning og gruppearbejde. Undervisningstidspunkter og -omfang varierer fra uge til uge.
Eksempler på litteratur
Tidligere har følgende litteratur været anvendt:
- An Introduction to Molecular Biotechnology: Fundamentals, Methods and Applications , 2nd Edition (or newest edition). Michael Wink (Editor), ISBN: 978-3-527-32637-2, Paperback, 636 pages, March 2011, Wiley-Blackwell.
Tag et enkeltstående kursus - eller få en hel uddannelse
'Analyse af biomolekyler' er et enkeltfag på overbygningsuddannelsen til professionsbachelor i laboratorie- og fødevareteknologi. Du kan enten tage det som et enkeltstående kursus, eller bruge det som led i en hel professionsbacheloruddannelse i laboratorie- og fødevareteknologi.
Eksamen og ECTS-point
Kurset afsluttes med en mundtlig eksamen inden for alle fagets emner. Kurset svarer til 5 ECTS-point.
Jeg er helt sikkert blevet klogere. Det har været godt at få teori på det, jeg har arbejdet med i årevis og få et fælles sprog med forskerne på min arbejdsplads
Læs om Iben Steensgaards (seniorlaborant hos IFF) erfaringer med at uddanne sig sideløbende med sit job
Fødevareudviklere får ny viden på Erhvervsakademi Aarhus
Tilmeld dig hurtigst muligt
Tilmeldingsfristen er 14 dage før startdato. Hvis tilmeldingsknappen er synlig - også efter fristen - betyder det, at du stadig kan nå at tilmelde dig, fordi vi har ledige pladser. Vi opfordrer dog altid til, at du tilmelder dig i så god tid som muligt for at sikre oprettelse af kurset.
Ingen kursusdato fastlagt