Naturvidenskab, fødevare- og laborantkurser
Hos Erhvervsakademi Aarhus udbyder vi et stort udvalg af intensive kurser inden for naturvidenskab, laboratorie-, fødevare-, miljø- og måleteknologi.
Opkvalificer dine kompetencer med et kursus inden for fx kemisk analyseteknik, miljøteknologi, mikrobiologi, molekylærbiologi, statistisk forsøgsplanlægning, fødevaresikkerhed- og lovgivning, NIR-analyser eller måleteknologi
Kurserne er oplagte for dig, der ønsker at videreuddanne dig sideløbende med dit job, og for dig der arbejder inden for naturvidenskab og teknologi.
Aktuelle kurser
Molekylærbiologi
Startdato: Uge 10
Tidspunkt: Varierende tidspunkter, men foregår i tidsrummet 08:00 - 16:00 fra uge 10-24
Pris: 5.900 kr.
NIR – kvantitativ analyse
Startdato: 18. marts 2025
Tidspunkt: 2 undervisningsdage kl. 08.30-15.30
Pris: 10.175 kr.
Organisationsteori og økonomi
Startdato: Uge 15
Tidspunkt: Varierende tidspunkter, men foregår i tidsrummet 08:00 - 16:00 fra uge 15-26
Pris: 3.900 kr.
Statistisk forsøgsplanlægning og multivariat dataanalyse
Startdato: Uge 15
Tidspunkt: Varierende tidspunkter, men foregår i tidsrummet 08:00 - 16:00 fra uge 15-25
Pris: 3.900 kr.
Masse-, volumen-, og flowmåling
Startdato: 22. april 2025
Tidspunkt: 4 undervisningsdage kl. 8.00-15.15
Pris: 10.420 kr. inkl. fuld forplejning
Videnskabsteori og etik
Startdato: Uge 17
Tidspunkt: Varierende tidspunkter, men foregår i tidsrummet 08:00 - 16:00 fra uge 17-25
Pris: 3.900 kr.
Grundlæggende måleteknik
Startdato: 3. september 2025 (Hillerød)
Tidspunkt: 4 undervisningsdage kl. 08.15 - 15.15
Pris: 10.420 kr. inkl. fuld forplejning
Geometriske målinger (GPS)
Startdato: 10. september 2025
Tidspunkt: 8 undervisningsdage kl. 8.00-15.15
Pris: 17.340 kr. inkl. fuld forplejning
pH- og koncentrationsmålinger
Startdato: 17. september 2025
Tidspunkt: 8 undervisningsdage kl. 8.00-15.15
Pris: 15.340 kr. inkl. fuld forplejning
Materialeprøvning
Startdato: 5. november 2025
Tidspunkt: 4 undervisningsdage kl. 8.00-15.15
Pris: 10.420 kr. inkl. fuld forplejning
Tryk- og temperaturmåling
Startdato: 3. februar 2026
Tidspunkt: 8 undervisningsdage kl. 8.00 - 15.15
Pris: 15.340 kr. inkl. fuld forplejning
Tilmelding er endnu ikke åben.
Kvalificering og validering
Startdato: 24. februar 2026
Tidspunkt: 8 undervisningsdage kl. 8.00 - 15.15
Pris: 15.340 kr. inkl. fuld forplejning
Tilmelding er endnu ikke åben.
Drift og vedligehold af måleudstyr
Startdato: 9. september 2026
Tidspunkt: 8 undervisningsdage kl. 8.00 - 15.15
Pris: 15.340 kr. inkl. fuld forplejning
Tilmelding er endnu ikke åben.
Få skræddersyet uddannelse til din virksomhed
Hos Erhvervsakademi Aarhus kan vi skræddersy alle uddannelsesforløb og kurser, så de passer til netop dig og din virksomhed, organisation eller branche.
Bliv klogere herFå en times gratis karrieresparring
Vi hjælper dig med at finde den efteruddannelse og karrierevej, som matcher dine ambitioner.
Book din samtale herFandt du ikke det rette kursus?
Ovenstående er kun et udvalg af de kurser, vi har. Leder du efter et andet kursus? Søg på alle vores kurser her!
Oplagt mulighed for efteruddannelse som laborant
Du finder her vores udvalg af fødevare- og laboratoriekurser, der er målrettet, der er oplagte som efteruddannelse hvis du arbejder som fx laborant, procesteknolog, eller andre der gerne vil øge deres kompetencer inden for laboratorieteknologi.
Alle kurser kan tages som enkeltstående, selvstændige forløb. Mange kurser kan også bruges som led i en hel efteruddannelse, hvis du ønsker det. Du finder blandt andet kurser i fermentering, haccp eller organisk kemi.
Nogle af kurserne er en del af professionsbacheloruddannelsen i laboratorie- og fødevareteknologi eller professionsbacheloruddannelsen i fødevareteknologi og applikation. På disse kurser foregår undervisningen om dagen sammen med studerende fra vores tilsvarende fuldtidsuddannelser. Tjek under det enkelte kursus, hvilken uddannelse det tilhører.
Artikel: Fødevareudviklere får ny viden - fødevareudviklere er blevet klogere på forstøvringsteknikker ved at følge kurset ’fødevareteknologi 1’ på 2. semester på professionsbacheloruddannelsen i laboratorie- og fødevareteknologi.
Artikel: Rikke videreuddanner sig på professionsbachelorniveau - for laborant Rikke Søby bunder beslutningen i at videreuddanne sig ikke i ønsket om et job- eller sporskifte, men i ønsket om at stå stærkere rent fagligt. Bliv klogere i artiklen hvordan Rikke kombinerer job og uddannelse.
E-bog: Fra planter til kød - e-bogen gør dig klogere på plantebaserede køderstatninger, og er skrevet til dig, der er interesseret i fødevarer og deres produktion.
Har du spørgsmål om vores kurser?
Så er du velkommen til at kontakte en af vores administrative koordinatorer.
Mail: deltid@eaaa.dk
Telefon: 7228 6160