Fødevare- og laborantkurser

Hos Erhvervsakademi Aarhus udbyder vi et stort udvalg af intensive fødevare- og laborantkurser. Opkvalificer dine kompetencer med et kursus inden for fx  fødevaremikrobiologi, fødevaresikkerhed eller fødevareteknologi.

Kurserne er oplagte for dig, der ønsker at videreuddanne dig sideløbende med dit job. Det kan være du eksempelvis arbejder som laborant, procesteknolog eller tilsvarende job. 

Aktuelle kurser

Akademiniveau

Usikkerhedsbudget og procesforståelse

Startdato: 28. januar 2025

Tidspunkt: 8 undervisningsdage kl. 8.30-16.00

Pris: 15.340 kr. inkl. fuld forplejning

Akademiniveau

Grundlæggende måleteknik

Startgaranti

Startdato: 4. februar 2025 (Viby J)

Tidspunkt: 4 undervisningsdage kl. 08.30 - 16.00

Pris: 10.420 kr. inkl. fuld forplejning

Kursus

Molekylærbiologi

Startdato: Uge 10

Tidspunkt: Varierende tidspunkter, men foregår i tidsrummet 08:00 - 16:00 fra uge 10-24

Pris: 5.900 kr.

Kursus

NIR – kvantitativ analyse

Startdato: 18. marts 2025

Tidspunkt: 2 undervisningsdage kl. 08.30-15.30

Pris: 10.175 kr.

Akademiniveau

Masse-, volumen-, og flowmåling

Startdato: 22. april 2025

Tidspunkt: 4 undervisningsdage kl. 8.30-16.00

Pris: 10.420 kr. inkl. fuld forplejning

Akademiniveau

Grundlæggende måleteknik

Startdato: 3. september 2025 (Hillerød)

Tidspunkt: 4 undervisningsdage kl. 8.30-16.00

Pris: 10.420 kr. inkl. fuld forplejning

Akademiniveau

Geometriske målinger (GPS)

Startdato: 10. september 2025

Tidspunkt: 8 undervisningsdage kl. 8.30-16.00

Pris: 17.340 kr. inkl. fuld forplejning

Akademiniveau

pH- og koncentrationsmålinger

Startdato: 17. september 2025

Tidspunkt: 8 undervisningsdage kl. 8.30-16.00

Pris: 15.340 kr. inkl. fuld forplejning

Akademiniveau

Materialeprøvning

Startdato: 5. november 2025

Tidspunkt: 4 undervisningsdage kl. 8.30-16.00

Pris: 10.420 kr. inkl. fuld forplejning

Akademiniveau

Tryk- og temperaturmåling

Startdato: 3. februar 2026

Tidspunkt: 8 undervisningsdage kl. 8.30-16.00

Pris: 15.340 kr. inkl. fuld forplejning

Læs mere

Tilmelding er endnu ikke åben.

Akademiniveau

Kvalificering og validering

Startdato: 24. februar 2026

Tidspunkt: 8 undervisningsdage kl. 8.30-16.00

Pris: 15.340 kr. inkl. fuld forplejning

Læs mere

Tilmelding er endnu ikke åben.

Akademiniveau

Drift og vedligehold af måleudstyr

Startdato: 9. september 2026

Tidspunkt: 8 undervisningsdage kl. 8.30-16.00

Pris: 15.340 kr. inkl. fuld forplejning

Læs mere

Tilmelding er endnu ikke åben.

Skraeddersyede Forloeb For Virksomheder

Få skræddersyet uddannelse til din virksomhed

Hos Erhvervsakademi Aarhus kan vi skræddersy alle uddannelsesforløb og kurser, så de passer til netop dig og din virksomhed, organisation eller branche.

Bliv klogere her
Gratis Karrieresparring Hos Erhvervsakademi Aarhus

Få en times gratis karrieresparring

Vi hjælper dig med at finde den efteruddannelse og karrierevej, som matcher dine ambitioner.

Book din samtale her

Fandt du ikke det rette kursus?

Ovenstående er kun et udvalg af de kurser, vi har. Leder du efter et andet kursus? Søg på alle vores kurser her!

Oplagt mulighed for efteruddannelse som laborant

Du finder her vores udvalg af fødevare- og laboratoriekurser, der er målrettet, der er oplagte som efteruddannelse hvis du arbejder som fx laborant, procesteknolog, eller andre der gerne vil øge deres kompetencer inden for laboratorieteknologi.

Alle kurser kan tages som enkeltstående, selvstændige forløb. Mange kurser kan også bruges som led i en hel efteruddannelse, hvis du ønsker det. Du finder blandt andet kurser i fermentering, haccp eller organisk kemi.

Nogle af kurserne er en del af professionsbacheloruddannelsen i laboratorie- og fødevareteknologi eller professionsbacheloruddannelsen i fødevareteknologi og applikation. På disse kurser foregår undervisningen om dagen sammen med studerende fra vores tilsvarende fuldtidsuddannelser. Tjek under det enkelte kursus, hvilken uddannelse det tilhører.

Artikel: Fødevareudviklere får ny viden - fødevareudviklere er blevet klogere på forstøvringsteknikker ved at følge kurset ’fødevareteknologi 1’ på 2. semester på professionsbacheloruddannelsen i laboratorie- og fødevareteknologi.

Artikel: Rikke videreuddanner sig på professionsbachelorniveau - for laborant Rikke Søby bunder beslutningen i at videreuddanne sig ikke i ønsket om et job- eller sporskifte, men i ønsket om at stå stærkere rent fagligt. Bliv klogere i artiklen hvordan Rikke kombinerer job og uddannelse.

E-bog: Fra planter til kød - e-bogen gør dig klogere på plantebaserede køderstatninger, og er skrevet til dig, der er interesseret i fødevarer og deres produktion.

Erhvervsakademi Aarhus Ringvej Syd 2019

Har du spørgsmål om vores kurser?

Så er du velkommen til at kontakte en af vores administrative koordinatorer.

Mail: deltid@eaaa.dk

Telefon: 7228 6160