Er du ansvarlig for at redegøre for virksomhedens arbejde med bæredygtighed og ansvarlige virksomhedsdrift? Så er kurset i ESG-rapportering det oplagte for dig.
ESG-rapportering er jeres måde som virksomhed til at redegøre for arbejdet med bæredygtighed og samfundsansvar.
ESG-rapportering er et nødvendigt tiltag I bør forholde jer til, da det kan påvirke jeres omdømme over for fx investorer, kunder og leverandører.
Hvordan skal du forholde dig til ESG-faktorerne? Og hvordan handler du på det?
Det giver kurset dig indsigt i.
Med kurset opnår du indsigt i ESG-rapportering og får en forståelse for hvordan du inspirerer, bidrager og arbejder med ESG i din virksomhed.
Kurset giver dig viden og kompetencer til at forstå og oversætte ny lovgivning, der gør jer i stand til at kortlægge og arbejde med virksomhedens ESG-rapportering.
Du bliver introduceret til principper, begreber og modeller i relation til ESG-rapportering, samt analyseværktøjer til beregning af virksomheders ESG.
Du kan efterfølgende tage kurset klimaregnskab, der giver dig værktøjer til at udarbejde en virksomheds klimaregnskab.
4 kursusdage med oplæg, øvelser, dialog og sparring
Undervisningen foregår fysisk og består af oplæg fra underviserne, hvor du får præsenteret emner, du skal arbejde med gennem praktiske øvelser i grupper og i dialog og sparring med underviserne.
Du bliver i løbet af de 4 undervisningsdage introduceret til en række teorier, modeller og værktøjer, der gør dig i stand til at arbejde målrettet med ESG i din virksomhed.
Kurset er tilrettelagt, så der er god mulighed for at du og de øvrige deltagere selv kommer på banen med jeres ønsker, perspektiver og erfaringer fra egne virksomheder og brancher.
Der er også god mulighed for at tage fat i aktuelle problemstillinger i den enkelte virksomheds arbejde med ESG-rapportering.
På kursets 4 dage lærer du:
- Dag 1 og 2: Lovgivning og indsigt i E’et herunder CO2-udledninger, klimaændringer og -tilpasning, forurening, vand- og havressourcer, biodiversitet, økosystemer, og cirkulær økonomi.
- Dag 3: Indsigt i Sociale forhold, fx arbejdsforhold for din egen arbejdsstyrke og arbejdstagere i din værdikæde, berørte samfund, forbrugere og slutbrugere.
- Dag 4: Forhold inden for virksomhedsadfærd, fx, virksomhedskultur, beskyttelse af whistleblowere, antikorruption eller politisk engagement.
Hør Cecilie, der er underviser, fortælle om kurset
Enkeltstående kursus, eller hel uddannelse
Du kan tage 'ESG-rapportering' som et enkeltstående kursus.
Eller du kan bruge det som en del af en hel akademiuddannelse i bæredygtighed og grøn omstilling.
Kurset kan også indgå som valgfag på andre akademiuddannelser.
Eksamen og ECTS
'ESG-rapportering' afsluttes med en eksamen og du bliver bedømt efter 7-trinsskalaen.
Kurset giver 5 ECTS-point.
Tilmeld dig hurtigst muligt
Tilmeldingsfristen er 14 dage før startdato. Hvis tilmeldingsknappen er synlig - også efter fristen - betyder det, at du stadig kan nå at tilmelde dig, fordi vi har ledige pladser. Vi opfordrer dog altid til, at du tilmelder dig i så god tid som muligt for at sikre oprettelse af faget.