Anton udbygger sit svendebrev
Anton Hansen fra Kamstrup A/S fodrer sit opfindergen med en akademiuddannelse i automation og drift. Uddannelsen skal give mulighed for at arbejde endnu mere med konstruktion og opfindelser indenfor robot- og maskinteknologi.
En opfinder har altid boet i maven på Anton Hansen. Og med en akademiuddannelse i automation og drift vil maskinarbejderen endelig få de værktøjer og viden, han skal bruge i sit job som produktionstekniker hos måleproducenten Kamstrup i Skanderborg.
"Jeg håber uddannelsen vil føre mig endnu mere i retning af at arbejde med udvikling og konstruktion af maskiner."
Fuldtræffer på Antons udviklingsbehov
"Jeg har været på en del kurser i årenes løb, men da jeg hørte en reklame i radioen om byg-ovenpå-uddannelserne syntes jeg, at de lød interessante i forhold til det, jeg gerne vil lære. De ramte ret præcist de punkter, hvor jeg mangler baggrundsviden inden for eksempelvis automatisering og styring.”
Opfinder i maven
Anton Hansen blev oprindeligt ansat til at lave reservedele og emner til maskiner ud fra et givet design. Men hans interesse for opfindelser og konstruktion betød, at arbejdsopgaverne hos Kamstrup, der er verdens førende producent af smarte energi- og vandmålere, stille og roligt ændrede karakter.
Så i dag konstruerer Anton maskiner og udfører automatiseringsprojekter og forbedringer på Kamstrups anlæg.
I takt med den nye måde at arbejde på opdagede Anton, at han manglede værktøjer og viden, der rakte ud over hans viden om den tekniske fremstilling af et givet emne. Derfor startede han på uddannelsen.
Ser frem til at lære nyt om robotteknologi
"Noget jeg virkelig ser frem til, er at lære nyt om robot- og maskinteknologi og automationsdesign," fortæller Anton Hansen, der glæder sig til at bygge videre på sit svendebrev.
”Det der tiltaler mig med akademiuddannelserne er, at man kan tage enkelte moduler alt efter, hvor man har brug for at udvikle sig fagligt, og at modulerne samtidig er samlet i aktuelle fagområder. På den måde er det meget fleksibelt i forhold til det, den enkelte har brug for. Det passer godt til mig.”
Anton tager hele akademiuddannelsen ved siden af sit fuldtidsarbejde, selv om enkelte moduler ikke er noget han skal bruge direkte.
”Det har jeg valgt, da jeg gerne vil have det samlede overblik, og fra tidligere kurser og uddannelsesforløb ved jeg, at jo mere jeg lærer, jo mere åbner det mine øjne for, hvad jeg mangler at lære noget om.”
Afsted to dage hver tredje uge
Anton er afsted på uddannelse to dage hver tredje uge. Derudover bruger han cirka 15 timer om ugen på lektier.
Uddannelsen tager typisk tre år på deltid fordelt på seks semestre, mens man samtidig passer sit arbejde. Det er tilladt at holde pause undervejs i forløbet. Uddannelsen skal dog være færdiggjort indenfor seks år.
”Jeg fremlagde en plan for min chef for, hvordan det kan hænge sammen med arbejde og uddannelse de kommende år, og på den baggrund har Kamstrup så valgt at investere i min uddannelse. Det vil tage en del af min fritid, men på den anden side er det nu jeg er klar til at uddanne mig og har lyst til det."
Kamstrup betaler og får refunderet udgiften
Anton Hansen har ikke selv nogle udgifter til uddannelsen, da Kamstrup har valgt at betale hele uddannelsen, materialer, og fuld løn undervejs. Som arbejdsgiver har Kamstrup mulighed for at få refunderet en del af lønudgiften i form af SVU, som er lønrefusion.
”Kamstrup er virkelig god til at tilbyde sine ansatte alle de muligheder for læring og udvikling, som vi kan drømme om. Det gør de naturligvis med forventning om fremover at kunne bruge den viden vi tilegner os, så vi også i fremtiden kan være dygtigere, klogere og mere effektive end konkurrenterne,” lyder det fra Anton Hansen, der anbefaler byg-ovenpå's tekniske og produktionsrettede akademiuddannelser og moduler til andre faglærte ligesom ham.